Skip to main content

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

DELA EK Beachvolleybal, de WK Zitvolleybal én het EK volleybal Jongens <20

13 juli 2018, 08:00 - 22 juli 2018, 17:00

Deze zomer staat een uniek mega-evenement, waarin de drie olympische volleybaldisciplines worden verenigd, op de kalender: de DELA EK Beachvolleybal, de WK Zitvolleybal én het EK Jongens <20. Er wordt van 13-22 juli gespeeld op bijzondere locaties door het hele land. De ideale aanleiding om een vervolg te geven aan de Join Volleybal campagne. Volleybalverenigingen, speelsteden, provincies, het ministerie van VWS, partners en sponsoren en Nevobo bundelen opnieuw hun krachten om het volleybalvirus verder in Nederland te verspreiden.

DELA EK Beachvolleybal

Voor de derde keer in de geschiedenis wordt de DELA EK Beachvolleybal in Nederland georganiseerd. Na 2006 en 2012 wordt in 2018, net als bij de WK Beachvolleybal in 2015, op unieke locaties gespeeld, namelijk: op het Neude in Utrecht, bij het ss Rotterdam, op het Marktplein in Apeldoorn en het hoofdstadion komt bij Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Hier lees je meer over de DELA EK Beachvolleybal.

WK Zitvolleybal

Het tweede grote evenement dat deze zomer plaatsvindt, is de WK Zitvolleybal. De strijd om de wereldtitel, bij de mannen en de vrouwen, wordt op spectacularie locaties uitgevochten. De meeste wedstrijden worden namelijk in theaters gespeeld. Het Musis Theater in Arnhem, het Parktheater in Eindhoven, de Maaspoort in Venlo, het Nieuwe Luxor in Rotterdam, het Rotterdam Topsportcentrum en Sportcampus Zuiderpark in Den Haag vormen het decor voor de WK Zitvolleybal. Houd deze website in de gaten voor alle updates over de WK Zitvolleybal.

EK Jongens <20

Na het succes van het EK Volleybal dames in 2015 werken Nederland en België weer samen voor dit internationale volleybaltoernooi. De poulefase en kwartfinales worden gespeeld in Kortrijk en Ede. Vanaf de halve finale worden de wedstrijden in Den Haag gespeeld. Jongens tot 20 jaar is de oudste jeugdcategorie in het volleybal. Veel van de jonge deelnemers staan op het punt de overstap te maken naar de senioren en te beginnen aan een professionele volleybalcarrière. Meer weten over het EK Jongens <20? Lees hier verder.

Gegevens

Begin:
13 juli 2018, 08:00
Einde:
22 juli 2018, 17:00

Wordt lid van Wivoc!

Zin om te volleyballen? Geen zin meer in de sportschool maar lekker in teamverband trainen en volleyballen?

Lid worden