Skip to main content

3-1 verlies voor Wivoc Heren 1

Na de verloren partij tegen Webton H2 van vorige week (4-0) ging Skopein Wivoc h1 de wedstrijd, tegen Spingendal-Set-Up`65, in met de gedachte dat het nu beter moest om zo de nodige punten in de competitie te pakken. Het begin van de set begon goed met een mooie serie serves van onze mid man om een mooi gaatje te slaan met de tegenstander. De rest van de set bleef gelijkwaardig maar door de marge van 6 punten die in het begin van de set is gemaakt heeft Wivoc de eerste set met duidelijke cijfers gewonnen. Eindstand 1e set 1: 25 – 19.

Op naar de 2e set. Door het gemak waarmee H1 de set heeft gewonnen was de focus en de scherpte eraf en kon de tegenstander in het begin van de set gelijk een gaatje slaan. Wivoc probeerde het gaatje steeds weer dicht te werken maar telkens als H1 binnen 2 tot 3 punten van de tegenstander was liet Wivoc het gaatje weer vallen tot 5 tot 6 punten. Naarmate de set vorderde ontbrak er het geloof van Wivoc om het gaatje te dichten en de set te pakken. Hierdoor werd de 2e set verloren met 17-25.

Na een peptalk van de coach ging Skopein Wivoc weer met volle moed de 3e set in om toch nog te gaan voor de 4 punten. Maar net zoals bij de 2e set was de focus en de scherpte eraf bij Wivoc. Achterin was het rommelig bij de servicepass en werden er voor aan het net niet de nodige kansen benut. Weer kon de tegenstander een gaatje slaan waarbij Wivoc niet in het spoor kon blijven. Eindstand 3e set: 18 – 25.

De 4e en beslissende set. Om een 5e set af te dwingen moest Wivoc nu echt aan de bak. Het begin van de set was voortvarend en Wivoc kon nu, in tegenstelling tot de 2e en 3e set, in het spoor blijven van de tegenstander en leuk mee volleyballen. Er werden slagen over en weer uitgedeeld om zo de punten te scoren. Maar Set-Up trok uiteindelijk aan het langste eind. Ze konden op het eind de beslissende punten maken en de fouten van Wivoc afstraffen om zo de 4 punten uit Winterswijk mee naar huis te nemen. Eindstand 4e set 21-25.

Conclusie: Beter gespeeld dan vorige week en weer gefocust naar de volgende tegenstander