Skip to main content

3-2 verlies voor Skopein Wivoc D1 in Lichtenvoorde

Longa D2. Een bekend team. De Winterswijkse volleybaldames wisten dat ze aan elkaar gewaagd waren. De eerste set ging dan ook gelijk op. 4-4, 15-15, 19-19. Er werd hard gestreden voor ieder punt en hierdoor ontstonden er lange rally’s. Lieke Beusink, net als vorige week weer present op de positie van diagonaalspeelster. Af en toe moest zij een setup overnemen. Dit pakte goed uit, waardoor Manon Schreurs in de rally een mooi punt kon scoren. Ook wisten Manon Schreurs en Madelon van den Berg flink wat rechtstreekse punten met de serve te maken, waardoor het lang spannend bleef wie deze eerste set zou pakken.  Helaas voor Skopein Wivoc D1 wist Longa deze set te winnen met 25-23.

De tweede set speelde Skopein Wivoc D1 beter. Meer hun eigen spel. Longa werd vooral onder druk gezet door de serve. Men wist zelf meer te scoren door onder andere mooie fireballs (knalharde bal) van Lotte Schonewille en Esmé Schreurs. Aan het net werd zeer sterk geblokkeerd. De bal belandde keer op keer bij de Lichtenvoordse dames op de grond. Het team van trainer Wilhelm de Ruiter bleef Longa steeds een paar punten voor. Deze set werd gewonnen met 22-25. 

De derde set begon erg rommelig aan Winterswijkse zijde. Te veel foutjes. Longa viel een paar keer hard aan en ook de goedgeplaatste prikballen vielen aan de kant van Skopein Wivoc D1 op de grond. Mirte Leukenhaus en Iris Immink (D2) werden ingezet en vielen super goed in. Iris sloeg nog een fireball, maar helaas werd deze set verloren met 25-16.

Er moest dus een tandje bij gezet gaan worden in de vierde set. Terugkomen in de wedstrijd was het belangrijkste. Vanaf het begin zat de sfeer er goed in, zowel in het veld, als aan de kant. Op een achterstand van 13-12 serveerde Mirte Leukenhaus naar 13-16. Wat een goede serve heeft zij toch!  De Winterswijkse dames scoorden met diepe ballen in de hoeken en slimme prikballen. Helaas wist ook Longa wist bij ons de gaten te vinden. Met lange rally’s kwam het op een stand van 24-24. Wat werd er hard gewerkt aan beide zijden van het net.

Gelukkig voor Skopein Wivoc D1 maakte Mirte het laatste punt, door met een ace te scoren! 24-26.
2-2 in sets en dus moest de beslissende 5e set worden gespeeld. Er werd hard gewerkt en van alles geprobeerd, maar Longa had een goed blok en scoorde de meeste punten. Het werd een uitputtingsslag en de Winterswijkse volleybaldames hadden geen antwoord meer op het spel van Longa D2. Deze set werd verloren met 15-5. Helaas geen winst, maar een verlies van 3-2, maar wat is Longa toch een mooie ploeg om tegen te spelen.

De volgende wedstrijd is op zaterdag 7 maart, thuis in de sport- en turnhal in Winterswijk. Aanvang 17 uur. Tot dan??

Terug

Delen