Skip to main content

4-0 overwinning voor Skopein Wivoc D1

Zaterdag 15 december stond voor Skopein Wivoc D1 de laatste wedstrijd van de eerste helft op het programma. Ze mochten aantreden tegen Dash D2. Geen onbekend team waartegen ze al heel wat punten hebben verloren.

De ’topper van de week’ was deze keer Elise Lievers. Elise mocht beginnen aan de wedstrijd en deed dit ontzettend goed. Na haar rally bleef ze ontzettend enthousiast aanmoedigen en meezingen. Elise, wat heb je het goed gedaan en wat hebben we genoten van je enthousiasme aan de kant! Bedankt!

Nadat Elise haar rally had gespeeld begon Skopein Wivoc D1 pas echt aan de wedstrijd en dit deden ze goed. Ze liepen via 8-3 een mooi stuk uit. Helaas zette Dash een tandje bij en begonnen zij de gaten bij Skopein Wivoc goed te vinden. En of Skopein Wivoc nog niet helemaal wakker was is onbekend, maar ze was niet alert genoeg. Toch bleven de dames van Skopein Wivoc ook punten scoren en via 18-16 en 22-21 konden zij de eerste set binnenslepen met een eindstand van 25-22.

Skopein Wivoc dacht nu wel ‘wakker’ te zijn en weer het eigen niveau te kunnen spelen. Helaas waren ze nog niet zo ver. Het spel werd al wel beter en ook kwam er een stuk meer servicedruk. Met hele goede series van Manon Schreurs en Mattie (Madelon) van de Berg konden ze een mooi stuk uitlopen tot 17-10. Wauw! Ze waren er weer. Dash was het hier alleen niet mee eens en toverde ook even een boel servicedruk uit de kast. Hier had Skopein Wivoc veel moeite mee. Gelukkig kon Wivoc het tij keren en stoomden ze via 20-16 door naar 25-19. Bam! En toen was het zo ver…. Eindelijk was de diesel van Skopein Wivoc op gang en lieten ze zien wat we kunnen. De derde set was genieten. De ene aanval nog mooier en slimmer dan de andere, de ene serve nog strakker en harder dan de voorganger. Het benoemen waard is de knetterharde serviceserie van Milou van Dam. Maar liefst zeven keer werd deze kanonskogel afgevuurd. Zelfs een time-out van de tegenstander kon haar op dat moment niet stoppen.
Eindstand: 25-9!

In de setwissel begon trainer Wilhelm de Ruiter alweer angstig zijn geld te tellen want ojee ojee, moest er weer een rondje worden gegeven deze avond??

Uiteraard waren de dames van Skopein Wivoc voor en deden zij er alles aan om ook deze set te pakken. Dash was na de vorige set het spoor wel bijster en kon weinig meer uitrichten. Deze set was het Lotte Schonewille die een hele lange serviceserie had en Wivoc naar een 7-2 voorsprong serveerde. Daarna liet ook Marijn Ros
nog even een prima serviceserie zien en zo stond Wivoc alweer voor met 21-8. Met een paar rake knallers werd ook deze set afgesloten 25-14!

De 5 punten waren wederom binnen! Wauw!
Met veel trots kan gekeken worden naar het team van Wilhelm de Ruiter en zijn assistent trainer-coach Nicole te Winkel-Woordes, want de dames van Wivoc worden elke week beter!

En nu… staat Skopein Wivoc D1 bovenaan in de competitie en zijn ze ‘Winterkampioen’. Uiteraard blijven zij netjes met beide benen op de grond en gaan ze ook de tweede helft weer stinkend hun best doen.

De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 12 januari om 17.00 u. Skopein Wivoc D1 speelt dan een thuiswedstrijd tegen de Polstars D1.