Skip to main content

Achterhoekse derby: de Hofnar – Bovo ds1 vs Skopein Wivoc ds1

Maar als eerste stond er nog een wedstrijd in het bekertoernooi op het programma.

Op donderdag 12 december reden de Winterswijkse volleybalsters al om 17.45 uur naar Vaassen, voor de volgende ronde in de Bekercompetitie. De tweede ronde werd gespeeld tegen Blok EVC DS1. Zoals wel eens vaker, begon het team van Skopein Wivoc een beetje weifelend aan de wedstrijd. Nog niet helemaal overtuigd van eigen kunnen, misschien in combinatie met de lange reis, liepen ze al snel tegen een kleine achterstand aan.

De balcontrole was niet echt aanwezig in deze set en voor beide kanten vloog de bal wel eens bijzonder ver uit de richting. Ondanks dat er nog wat goede wissels aan Winterswijkse zijde werden ingebracht, kon de achterstand niet meer worden ingehaald en werd de eerste set ingeleverd met 25-20.

In de tweede set kantelde de wedstrijd gelukkig helemaal. De in de vorige set goed ingevallen Lotte Schonewille en Pien Fukkink zorgden er mede voor, dat het spelletje van Skopein Wivoc weer goed op gang kwam. Er werd vrij uit gespeeld en bleek dat elke slimme bal een moeilijke was voor de tegenstander. Er was enthousiasme van alle speelsters.

Met de standen 22-25, 19-25, 21-25 op het bord, trok de ploeg van Wilhelm de Ruiter de winst naar zich toe. Op naar de volgende ronde in dit toernooi!

De tweede wedstrijd van deze week werd gespeeld op zaterdag. En met goede moed na donderdag, gingen de meiden op zaterdag 14 december naar Aalten. Op papier een spannende wedstrijd. Nummer twee tegen nummer drie op de ranglijst.

Onderling een aantal oude bekende speelsters, dus van beide partijen was genoeg motivatie om punten te pakken.

Omdat Manon Schreurs niet aanwezig kon zijn bij deze wedstrijd, begon Iris Immink in de basis. Pien Fukkink was net als afgelopen donderdag weer als libero in het veld te vinden.

De eerste set werd meteen weer een spannende, Skopein Wivoc begon weer met een achterstand in de eerste paar punten. Er werden van beide kanten goede dingen gedaan, maar er zaten bij Skopein Wivoc ook veel servicefouten tussen. Het werd aan het eind toch heel erg spannend, Esmé Schreurs kwam aan serve en boog met een hele knappe serie een achterstand om in setwinst! 23-25 winst, de kop was eraf.

Dit moest nu worden doorgezet in de tweede set. Echter lukte dit niet helemaal, het werd zelf een minder goede set van Skopein Wivoc, die moest worden ingeleverd met een eindstand van 25-18 voor de Hofnar Bovo DS1.

Maar er zat zeker meer in, het scorebord begint immers elke set weer op 0-0. En in deze set ging het ook weer zoals we Skopein Wivoc DS1 graag zien spelen. Een goede servedruk van Milou van Dam en Mirte Leukenhaus, gecombineerd met een goede pass vanuit het achterveld en slimme ballen van Iris Immink, de nodige hard geslagen ballen aan het net, netjes verdeeld door Marijn Ros. Deze set werd gewonnen met 18-25. Doorpakken in deze flow, dat was de bedoeling. Dit gebeurde ook in de vierde set, er werd hard gewerkt, goed verdedigd en ook prima gescoord. Tot er een rotatie kwam, dat de meiden tegen een goede serve serie aan liepen in een lastige rotatie. Ineens kwam het team van de Hofnar Bovo DS1 wel heel dichtbij en glipte de winst uit de handen van de Winterswijkers ze door de vingers met 25-22.

Er moest dus een vijfde en beslissende set gespeeld worden. Alleen leek de mentale klap van de verloren vierde set teveel voor Skopein Wivoc DS1. Er werden veel te veel fouten gemaakt, waardoor de eindstand 15-9 voor de Hofnar Bovo DS1 op het bord stond. Een stand waar voor de start van de wedstrijd getekend voor zou zijn geweest, maar als je eenmaal aan de winst hebt geroken is de appel dan wel even een beetje zuur. De meiden van Skopein Wivoc gaan nu de winterstop in en spelen de volgende wedstrijd pas weer op 11 januari. Geen winterkampioen, zoals afgelopen jaar, maar nog steeds wel bovenin te vinden op de tweede plek.

Afgelopen zaterdag waren er veel supporters gekomen en ook Heren 2, gebleven na hun eigen wedstrijd, dat waarderen we zeer en we zeggen dan ook graag, tot volgend jaar!