Skip to main content

Afscheid voor Skopein Wivoc Heren 1 met PD

De laatste wedstrijd van Skopein Wivoc stond in het teken van het afscheid van Corné Dingemans die na vele jaren stopt als actief spelend lid van deze vereniging. Aangezien de heren zich al eerder hadden weten te plaatsen voor de promotie wedstrijden naar de derde divisie werd deze wedstrijd beschouwd als een oefenwedstrijd voor deze PD wedstrijden.

De eerste set

Beide teams begonnen goed aan hun spel hetgeen resulteerde in een gelijk opgaand puntensaldo. Tot 7-7 was het een spannend duel. Daarna zakte het bij Skopein Wivoc iets in door een aantal onnodige fouten. Maar dit jaar hebben ze geleerd om deze negatieve spiraal om te buigen in iets positiefs. De stand werd gelijk getrokken tot 13-13 om vervolgens door een ace van Nivard Koskamp voor te komen met 17-16. Spelverdeler Martijn Fles nam de service beurt over en serveert naar 20-18. Maar ondanks een goed blok van Jesse Linneweever kwam de tegenstander wederom gelijk tot 22-22. Aan eind van de set werden er weer twee kleine foutjes gemaakt waardoor de tegenstander net won met 28-30.

Tweede set

De tegenstander wilde niet met zich laten sollen. Wakker geworden door het goede spel van Skopein Wivoc beginnen ze wat voortvarender aan de set. Met een moeilijke service en een aantal fortuinlijke services wisten ze veel te scoren. Gemakkelijk liepen ze weg naar 4-5 en 9-14 en zelfs 12-20. Ondanks een wake up call van de coach kon het tij niet meer worden gekeerd. Ruben Kruisselbrink serveerde nog een paar leuke ballen maar kon ook niet verhinderen dat de set met 16-25 werd verloren.

Derde set

Hoe goed of slecht zou het dan in de derde set gaan. Nu in het begin erg slecht. In een mum van tijd stond het 2-12. In de time out werd er op gewezen dat men toch zelf voor de ommekeer in de wedstrijd moest zorgen en dat met een positieve inslag. Dat pakte goed uit. Men hervond zich weer en punt voor punt kwam Skopein Wivoc weer dichterbij. Van 9-15 naar 13-17 en 16-23. Het verschil was echter al te groot en dit kon niet worden gedicht. Met 21-25 werd de set verloren.

Vierde set

Dan nog die laatste set waarin alles mogelijk is.
Het werd een set waarin net als in de eerste set beide teams mooi aan elkaar gewaagd waren. Via 9-9 en met een goede service en een paar rake klappen van Corné Dingemans werd het zelfs 17-13. Maar de tegenstander gaf zich niet gewonnen. Wederom met een goede service werd het 21-20 en 25-25 en toch weer in de laatste fase werden er weer onnodige fouten gemaakt waardoor Skopein Wivoc de set met 27-29 uit handen gaf.

Kortom een leuke oefenwedstrijd die hopelijk heeft geholpen in de voorbereiding naar de promotie wedstrijden volgende week zaterdag in Arnhem.
Hopelijk kan dit team volgend jaar in de derde divisie echt laten zien wat ze waard zijn.
En zoals in het begin al gezegd werd er nog lang met Corné en over Corné Dingemans gesproken tijdens het Happy Hour.

Terug

Delen