Skip to main content

Bingo en een dropping, het blijft altijd leuk!!

Afgelopen zaterdag had de jeugdcommissie weer twee activiteiten voor de jeugd op het programma staan.

BINGO!!!

Voor de jongste jeugd was er ’s middags een bingo met allerlei variaties op het traditionele spel en een hele lading prijzen, voldoende voor iedereen. Vol enthousiasme werden de nodige kruisjes en streepjes gezet, onder het genot van wat te drinken en te snoepen natuurlijk. Met al die gezelligheid vliegt de tijd en gaf de klok alweer half vijf aan. Het einde van een gezellige middag en voor de organisatie tijd om de kantine van Wiko weer op orde te brengen zodat alles weer op tijd gereed was voor de dropping.

Ja, controle! ?

Vanaf half zeven kwamen de “politie agenten” binnen om een tactisch plan te bespreken en hoe de controle-koppels toch vooral zoveel mogelijk groepen kon “scoren” (onderlinge competitie). Vanaf zeven uur werd de jeugd binnengelaten. Natuurlijk eerst een korte uitleg van de spelregels en de groepen kregen nog wat extra’s mee. Zo moest er een opgeblazen ballon mee, een blad lasagne en een zak snoep! Ook moesten er onderweg nog aantal vragen opgelost worden. Half acht vertrok de gereedstaande bus met ca. 50 gespannen jeugdleden en de nodige ouders.

Nadat iedereen achter in Meddo gedropt was kon het spel beginnen tussen de gedropten en de politieagenten. Naast enkele kruisingen en weilanden (Há, 3m ?) bleek voor het Hilgelo een mooie plek waar beide partijen elkaar konden uitdagen en dit gebeurde veelvuldig. Rond tien uur kwamen de eersten (ondergesneeuwd) binnen. Trek in warme chocolademelk, een broodje knakworst en natuurlijk de verhalen wat er allemaal onderweg gebeurd was. Het mooiste verhaal kwam misschien toch wel van de “politieagenten”. Eén koppel was namelijk staande gehouden door de collega’s van kantoor Regio Achterhoek. Hiervoor werden maar liefst 5 politieauto’s ingezet! ? Goed dat er zoveel blauw op straat is, met al die verdachte personen die continue heen een weer reden en achter bomen gingen staan. Rond twaalf uur kon de jeugdcommissie aan de tweede schoonmaakronde beginnen en terugkijken op een heel gezellige en geslaagde dag voor de Skopein Wivoc-jeugd.

Terug

Delen