Skip to main content

De KinderLoop van SamenLoop Winterswijk op zondag 7 juli

In het weekend van 6 en 7 juli staat er een bijzonder evenement gepland, de SamenLoop voor Hoop Winterswijk. Tijdens deze SamenLoop zal er zoveel mogelijk geld bijeen worden gebracht voor wetenschappelijk kankeronderzoek. SamenLoop voor Hoop is een prachtig wandelevenement waarbij teams in estafettevorm 24 uur lang over het sportterrein van Archeus wandelen. De 24 uur staat symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker.

Kinderen in actie met de KinderLoop
Tijdens de SamenLoop laten we zien dat er hoop is en wordt het leven gevierd. Naast allerlei optredens, een gezellige braderie en veel activiteiten voor kinderen is er op zondag 7 juli een KinderLoop om 10.30 uur. Helaas krijgen er in Nederland ongeveer 550 kinderen per jaar kanker en via deze speciale wandeling van 24 minuten kunnen kinderen zich inzetten voor het goede doel en kunnen we heel bewust stilstaan bij alle kinderen in Nederland die kanker hebben of hebben gekregen. Kinderen kunnen vooraf acties organiseren om geld in te zamelen. De jonge deelnemers krijgen aan de start een paars SamenLoopT-shirt en lopen samen met vriendjes/ vriendinnetjes, buurkinderen, klasgenoten en broers/ zussen. Aan de finish ontvangen ze nog een aandenken. Een blijvende herinnering aan een bijzondere dag!

Meedoen?
De KinderLoop is bedoeld voor kinderen van 6 t/m 12 jaar oud. Wil je meedoen? Kom dan op zondag 7 juli om 10.00 uur naar het sportterrein van Archeus. Om 10.15 uur starten we met een warming-up en om 10.30 uur gaat de KinderLoop van start. 24 minuten lang wandel je over de atletiekbaan, aangemoedigd door de vele aanwezigen langs de kant. Tijdens en na de kinderLoop zijn er allerlei activiteiten zoals schminken, stenen beschilderen, stoepranden, springen op het springkussen etc.
Voorafgaand kunnen kinderen geld inzamelen door zich te laten sponsoren door bijvoorbeeld opa’s en oma’s, ooms en tantes, buren en andere vrienden en bekenden. Ook kunnen ze klusjes doen, zoals lege flessen inzamelen.

Meer info en aanmelden
Op woensdag 26 juni van 16.00 – 17.00 uur is er een inloopuurtje bij de WUH (Torenstraat 9, Winterswijk). Kom langs om je aan te melden. Bijdrage per kind is € 3,-. Je krijgt dan gelijk een paars KinderLoop shirt. Ook kun je hier meer info ontvangen over acties om geld in te zamelen en over de Kinderloop in het algemeen. Ga naar https://www.samenloopvoorhoop.nl/alle-samenlopen/gelderland/winterswijk/kinderloop-winterswijk/ voor meer informatie of om kinderen direct aan te melden.

Terug

Delen