Skip to main content

Derde ronde lettercompetitie voor mix teams

Woensdag was de derde ronde van de lettercompetitie voor mix teams. De dames en heren van Skopein Wivoc mix 3 mochten dit seizoen voor de tweede keer spelen in de hoogste poule.

De eerste wedstrijd wordt gespeeld tegen De Hofnar-Bovo. De eerste set ging gelijk op tot een stand van 12-12. In de laatste minuten pakte het goede spel uit in het voordeel van Wivoc waardoor de set met 17-14 gewonnen wordt. De tweede set verloopt minder goed, door een goede serie opslagen van Bovo gaat de set verloren met 18-24.

De tweede wedstrijd wordt aansluitend gespeeld tegen Tornax. Beide sets verlopen ongeveer gelijk, Wivoc begint sterk en weet zelfs een aantal punten voorsprong op te bouwen. Halverwege de set geeft Tornax die dit jaar nog onverslagen is iets meer druk waardoor beide sets verloren gaan met de uitslagen 15-22 en 16-24.

Na een uur rust wordt de laatste wedstrijd gespeeld tegen Actief IJzerlo, die op dat moment ook 1 set gewonnen hebben. De eerste set is spannend, en om en om pakken de teams een kleine voorsprong. Door goed spel in de laatste minuten weet Wivoc een kleine voorsprong vast te houden, en de set wordt met 18-16 gewonnen. De laatste set is spannend tot de laatste minuut. Uiteindelijk valt de laatste bal goed voor Actief en gaat de set verloren met 15-16.

De uitslag is nog even spannend omdat zowel Actief als Skopein Wivoc 2 sets hebben gewonnen. Uiteindelijk degradeert Actief en wordt Skopein Wivoc derde door een hoger punten coëfficiënt (aantal punten voor delen door aantal punten tegen) hierdoor wordt ook de laatste speelronde in de hoogste poule gespeeld.