Skip to main content

Donkere wolken over Beltrum en een puntje in Eefde laten liggen

Wedstrijdverslag door Skopein Wivoc Dames 1

Zaterdag 25 november 16:45 begon de wedstrijd voor ons tegen VIOS Beltrum, de nummer 11 in de competitie. Wij met twee wedstrijden minder de nummer 8 zouden toch een overwinning moeten afdwingen. Helaas gebeurde het tegendeel.

De eerste set ging in een waas voorbij. Moesten we in de wedstrijd komen? Lag het aan het tempo van Beltrum? Dit was onbekend, maar dat we er een schepje bij op moesten doen was een feit. Van een 17-10 achterstand kwamen we terug tot 17-17. Toch bepaalde VIOS het spel en de set werd verloren met 25-19.

Nu knop om en gaan!

Er werd deze set meer zelf gescoord en we hadden de sfeer goed te pakken. Een mooie voorsprong resulteerde op een tussenstand van 13-24! VIOS zette nog een keer aan maar na een time-out (puntje voor Wilhelm) werd de set door ons binnen gehaald! YES! 19-25.

1-1 alles weer gelijk. Het spel van de vorige set meenemen en doorzetten. Maar helaas was het weer een hele andere set. De service druk ging bij VIOS omhoog en ze wisten onze zwakke plek te vinden. Onze pass kwam niet goed aan en de aanval viel steeds buiten de lijnen. Een zwarte set waar geen positief woord over gegeven kan worden. De eindstand van deze set durf ik dan ook bijna niet uit te spreken maar het werd 25-06.

Snel vergeten en zoals de coach altijd zegt een wedstrijd duur 5 sets! Het werd dan ook een en nek aan nek race en stond het uiteindelijk 22-22 naar 24-22, 24-24, 26-25 en helaas verloren we ook deze set met 27-25.

Kijken we er tevreden op terug? Absoluut niet maar zie het maar zo, kan het volgende week alleen maar beter gaan! Dan spelen we om 17:00 thuis in sporthal Spoorzone tegen Heva VCV de huidige nummer 12 en wordt er weer opnieuw gevochten voor de punten.

Gelukkig konden we alle agressie en verdriet er lekker afspoelen met de Zwitsal teamfles en gingen we allemaal met een baby huidje naar huis. Eind goed al goed.

Wedstrijdverslag Skopein Wivoc Heren 1

Skopein Wivoc Heren 1 heeft op bezoek bij VIOS Eefde, in een wedstrijd met twee gezichten, een puntje laten liggen.

Na een stevige peptalk en de warming-up werd er uitstekend aan de wedstrijd begonnen. Met een goede servicedruk en alert blok kwam Wivoc op een voorsprong van 0-12. Daarna wist VIOS af en toe en punt te scoren, maar was het Wivoc dat de wedstrijd bepaalde. 11-25.

Met de eenvoud van de eerste set nog in het hoofd, was het in de tweede set een heel ander beeld. Het ging nagenoeg gelijk op tot zelfs een 23-21 achterstand, mede door een betere service van VIOS en te veel onnodige fouten bij Wivoc. Gelukkig wist Wivoc de concentratie nog net op tijd weer te pakken en vast te houden om de set toch binnen te slepen. 23-25.

Alsof de wind aan de tribunekant in de rug stond, ging het de derde set weer relatief eenvoudig. Er werd alert verdedigd, prima geserveerd en er werden leuke aanvallen gemaakt. 15-25.

De vierde set was haast een kopie van de tweede. Weinig goede service-passes, dus weinig goede aanvallen en nog eens weinig servicedruk vanuit Wivoc. Het ging continue gelijk op, tot Wivoc de lichte voorsprong van 24-25 onhandig weggaf, wat resulteerde in 28-26.

Twee sets goed gespeeld, twee sets niet. Wel gewonnen, maar zo voelde het niet.
Zaterdag 2 december komt Grol op bezoek, om 17:00 uur in de Sport en Turnhal. Ook staat er voor maandag 4 december een bekerwedstrijd op het programma, uit tegen Rivo Rietmolen.