Skip to main content

Eerste nederlaag voor Skopein Wivoc Dames 1

Zaterdag 16 november stond er een spannende thuiswedstrijd op de planning voor Skopein Wivoc D1. Zij speelden tegen WSV uit Warnsveld. Het was een strijd tussen de eerste en de tweede plaats op de ranglijst.

Topper van de Week Iris, begon de wedstrijd met een goede serve en leuke rally. Goed gedaan Iris!!

De eerste set begon Skopein Wivoc D1 met goede moed. De set begon zeer spannend, maar WSV nam het heft in handen en liep uit. Al snel was duidelijk dat Skopein Wivoc D1, meer initiatief moest tonen. Er werd hard gewerkt, toch trok het team uit Warnsveld aan het langste eind. De set eindigde in 18-25.

De dames van trainer Wilhelm de Ruiter, wisten dat ze flink aan de bak moesten.

Ook de tweede set begon rommelig en weer moest men inkomen. WSV kwam goed tot aanvallen, waardoor bij passes van Skopein Wivoc D1, niet goed bij de spelverdeler aankwamen. Door een “fireball”, een snoeihard geslagen bal, van Esmé Schreurs en een paar mooie aanvallen van andere speelsters kwam het sfeertje er toch nog eventjes in. Toch kwamen de Winterswijkse dames niet verder dan 19-25.

De derde set verliep eigenlijk hetzelfde als de tweede set. Skopein Wivoc D1 kon niet in hun eigen spel komen. WSV was dominant en scherp. Er werd wederom hard gevochten, maar soms had Skopein Wivoc D1 ook gewoon pech in de rallys. Het werd deze set 16-25.

In de vierde set kwam Skopein Wivoc D1 op voorsprong. Het sfeertje kwam weer terug en de aanvalsopbouw werd beter. Halverwege deze set, werden er wat foutjes aan Winterswijkse zijde gemaakt. Daarnaast scoorden de dames uit Warnsveld meer dan Skopein Wivoc D1. WSV won ook deze set. 20-25.

Het was een spannende en mooie wedstrijd tegen sportieve tegenstanders met uiteindelijke stand 0-4. Er is hard gevochten om de wedstrijd te winnen, maar helaas was WSV te sterk. Dit was de eerste en hopelijk voorlopig laatste nederlaag voor de Winterswijkse dames.