Skip to main content

Gemeente Winterswijk: gebruik sportkantines

Beste gebruikers van de sportzalen,

Zoals jullie uiteraard allemaal mee hebben gekregen gaat er weer het e.e.a. veranderen rondom de coronamaatregelen. Dit heeft ook betrekking op het gebruik (maken) van de sportkantines. Vanaf 26 september zijn de volgende richtlijnen rondom het gebruik van de sportkantines gelijk aan het gebruik van de horeca. De volgende tekst staat genoemd op de site van de NOC-NSF:

Voorvertoning in nieuwe tab

Vanaf 25 september 2021 is het mogelijk toegang tot horeca te krijgen met een corona-toegangsbewijs. Voor de sport zijn er een aantal uitzonderingen hierin. Zo is het mogelijk om bij een deel van de sportkantine of multifunctionele locatie de daarin aanwezige horeca af te scheiden van de rest van de ruimte zodat de sportkantine en multifunctionele locatie gebruikt kan blijven worden ook zonder coronatoegangsbewijs. Belangrijk hierbij is dat er een duidelijk afgescheiden gedeelte voor de horeca zichtbaar moet zijn met bijv. een lint, tape of een plantenbak.

Wanneer er wel CTB (Coronatoegangsbewijs) nodig is:

◾ voor het zittend nuttigen van eten en drinken binnen in het afgescheiden gedeelte voor horeca;

◾ wanneer de sportbeoefening in de horeca plaatsvindt, bv. darts of biljart in een café/restaurant.

Wanneer er geen CTB (Coronatoegangsbewijs) nodig is:

◾ voor het gebruik van terrassen buiten en het afhalen van eten en drinken;

◾ het nuttigen van afgehaald eten en drinken buiten de kantine;

◾ voor het beoefenen van sport in multifunctionele locaties zoals een buurthuis, mits het horeca gedeelte afgescheiden is van de andere activiteiten.

Kortom, als je in de sportkantine iets gaat nuttigen dan moet er gecheckt worden op je CTB (coronatoegangsbewijs) Dit hoeft niet direct te gebeuren bij de ingang, dit mag nadat je bent gaan zitten.

Wij, van de Gemeente Winterswijk volgen de richtlijnen van de NOC-NSF https://nocnsf.nl/wat-doet-nocnsf/sport-en-maatschappij/coronavirus-en-sport-veelgestelde-vragen Deze zijn op het moment nog erg aan veranderingen onderhevig. Mocht er hierin e.e.a. veranderen, dan laten we dat uiteraard ook weten.

Terug

Delen