Skip to main content

Goed voorbereid het nieuwe seizoen in!

Beste volleyballers,


Inmiddels zijn wij, vanuit Fysiotherapie Beatrixpark, al weer geruime tijd betrokken bij de vereniging. Met veel plezier verzorgen wij het sportspreekuur en ook wij kijken er weer naar uit om jullie aankomend jaar weer in de zaal te kunnen ondersteunen.

Na een lange periode waarin niet gevolleybald kon worden trainen de meeste volleyballers inmiddels alweer een tijdje op de beachvelden. Gelukkig mag dat allemaal weer en hopen we straks ook weer in de zaal te kunnen trainen. De overgang van de trainingen in het zand naar de trainingen in de zaal vraagt veel van het lichaam. Met name de knieën krijgen door het verschil in demping tussen zand en sportvloer veel meer krachten te verduren. Bij de landing in het zand vangt het zand de grootste kracht op terwijl in de zaal vooral het lichaam die klap moet opvangen. Vooral pezen hebben veel moeite met de overgang en hebben vaak een lagere tijd nodig om sterk genoeg te zijn om alle sprongen aan te kunnen. Wij zien dan ook regelmatig aan het begin van seizoen dat volleyballers een blessure aan hun kniepees oplopen. Dit kunnen vervelende blessures zijn waarvan het herstel soms maanden in beslag kan nemen.

Het is dus belangrijk om jouw lichaam alvast voor te bereiden op de start van het nieuwe seizoen. Zeker omdat veel mensen in de winterperiode helemaal niet tot weinig gesport hebben, laat staan gesprongen hebben. Het opbouwen van de sprongbelasting en kracht van de kniepees is dus essentieel ter voorbereiding op het nieuwe seizoen.

In de onderstaande bijlage staat een schema dat jullie de komende weken kunnen doen.

WIVOC pre season training.pdf

Terug

Delen