Skip to main content

Heren Recreanten 1 in vorm.

De Heren Recreanten 1 mochten op 23 september eindelijk weer zaalwedstrijden spelen.

Corona heeft wel degelijk sporen achter gelaten in de Lettercompetitie. Verschillende teams hebben zich terug moeten trekken en er moest daardoor door de organisatie teams worden door geschoven naar hogere niveau’s, waardoor aan de “onderzijde” enkel poules zijn opgeheven.

Onze Heren Recreanten van Skopein Wivoc 1 spelen weer als vanouds in de Kring Groenlo Poule A van de Nevobo Oost Lettercompetitie. Deze poule is vergelijkbaar met de 2e klasse van de reguliere competitie. In deze Recreatieve competitie worden de poules aangeduid met Letters, A, B, C, etc. vandaar de naam Lettercompetitie. De wedstrijden zijn tijdgebonden.

We waren wel heel benieuwd, hoe onze tegenstanders uit de pandemie waren gekomen, maar de A-poule heeft nauwelijks moeten inleveren. Bovo HR1 speelden met één dame als setupper en wat voor één, steengoed en snel. Aktief IJzerlo HR1 en HR2 wisselden een enkele speler door vanwege personeelsgebrek.

Wij waren ruim voorzien met Rien, Eddy, Barry, Martijn, Simon, Niek, Thijs en ondergetekende, Wilfried. Eerste pot tegen Aktief IJzerlo HR2. De eerste set verliep vrij gemakkelijk, door goede serve, passes en afwerking. Met name Martijn had een paar fantastische smasches. 20 – 10

De tweede set begon moeizaam en onnauwkeurig. We liepen achter de feiten aan, totdat Simon een mooie serie opslagen had en uiteindelijk kwamen we een paar minuten voor het einde van de set op voorsprong. De set werd gewonnen met 17 – 15. De eerste 4 punten waren binnen.

Iets over half tien begonnen we tegen Aktief IJzerlo HR1. Uit ervaring wisten we, dat deze heren een stuk geduchter zijn dan HR2,  met een paar goede buitenaanvallers en een lange setupper op midden, die nog al eens een balletje binnen de 3 meter wil tikken. Maar een gewaarschuwd mens telt voor twee en we hadden ze aardig onder controle. Beide sets wonnen we na soms lange rally’s: 19 -15 en 19 -14. Weer 4 punten erbij.

De laatste wedstrijd. Tegen de routiniers van Bovo HR1.  Altijd een tegenstander waar we met regelmaat sets van verliezen. En verdorie, de eerste set met 14-20 onderuit. In punten staan we dan gelijk: 8 stuks. De tweede set verliep voor ons gladjes, weinig fouten en des te meer aan de Bovo-zijde. Deze set was voor ons: 19-13. Dat bracht ons puntentotaal op 10 en de eerste plaats,  Bovo met 8, Aktief 1 met 6 en Aktief 2 met 0 punten. De laatste degradeert naar de B-poule. Rivo HR1 promoveert van de B-poule naar de A-poule. De gewonnen punten tellen mee in de Regio-Kampioenschappen.