Skip to main content

Heren recreanten  3e  in eindtoernooi

De Heren Recreanten 1, vanavond met Rien, Gerard, Foeke, Nivard, Eddy, Raimond, Niek en Wilfried speelden op 19 april het Eindtoernooi van Nevobo Oost .

Doordat er in de competitie voldoende punten werden behaald (hoogste aantal in kring Groenlo) werden de we geplaatst voor het Regio Eindtoernooi Nevobo Oost met teams uit de kringen Groenlo, Terborg en Zevenaar.

Dus met “völle skik an de bak” in Terborg, waar ieder team 5 wedstrijden moest spelen van 2 maal 12 minuten.

Onze eerste tegenstander was, ook uit kring Groenlo, Bovo HR1. Deze keer waren ze wel op volle sterkte en dat beloofde een mooie pot te worden. Maar bij ons liep het niet echt lekker en te rommelig: Dat lag vast aan de koffie en een te korte warmingup. Bovo1 speelde een strakke wedstrijd en wonnen terecht beide sets: 13-16 en 17-21.

De tweede wedstrijd speelden we tegen Actief’81 HR1, de nummer 2 uit kring Zevenaar. De eerste set verliep voor ons vlekkeloos met goede opslag en sterke blokkering: 27-10. In de tweede set hadden we het wat lastiger, mede door spelerswisselingen bij Actief’81 en het scoren bij ons verliep wat moeilijker. Maar toch nipt gewonnen met 14-12.

Voor wedstrijd 3 moesten we onze borst goed nat maken en de helmen opzetten.

Sparta Zelhem HR1, 1e in kring Terborg,  had al laten zien tegen Orion HR1 laten zien, dat ze van alles in huis hebben voor een mooie pot volleybal. Orion had weinig in te brengen (07-21 en 12-23).

In de eerste set hielden we de schade beperkt 17-13 verloren, maar zeker niet kansloos. De tweede set ging met 19-10 verloren en zelfs Nivard was onder de indruk van alle goed uitgevoerde aanvalstactieken van Sparta: omloopjes, staffels, 3-meter aanvallen door alle drie verdedigers, stijgjes, prikballen: volleybal- clinic dus, maar met opgeheven hoofd van het veld.

Pajodos HR1, 1e in kring Zevenaar, was tegenstander nummer 4. De scores gingen aardig gelijk op maar door goede blokkering op midden wisten we verschil te maken. Ook op buiten kwamen de aanvallen mooi door. Beide sets werden gewonnen: 13-17 en 14-16.

De laatste pot speelden we tegen Orion HR1, 2e in kring Terborg. Inmiddels is het 22.00 uur en het beste was  er bij de meeste wel af: “’t-is veuls te loate” zeiden bij de Doetinchemmers. De eerste set wonnen we gemakkelijk:15-20  en de tweede set ruim: 11-19.

1e Sparta was vanavond de buitencategorie alles gewonnen en 20 punten.

2e Bovo met 14 punten en een setje verloren tegen Actief’81, waar wij 4 punten pakten.

3e Skopein Wivoc HR1 een mooie 3e plek op 2 punten achter Bovo.

Weer veel skik gehad, ook met de tegenstanders, en afgesloten met: BRUINE FRUITSCHAAL.