Skip to main content

Recreanten Skopein Wivoc plaatsen zich voor regiokampioenschappen

Afgelopen dinsdag was het eindtoernooi van de lettercompetitie. 6 teams uit 3 regio’s nemen het tegen elkaar op voor één van de twee plekken voor de regiokampioenschappen Oost Nederland.

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Actief IJzerlo 2, een bekende en sterke tegenstander. De heren recreanten van Skopein Wivoc beginnen goed en staan al snel met 6 punten voor. Maar gedurende de wedstrijd laten ze echter wat punten liggen en uiteindelijk gaat de set verloren. De tweede set gaat gelijk op, maar winnen zat er helaas niet in.

De tweede tegenstander is Orion 1, beide sets zijn spannend en gaan gelijk op. Het resultaat in beide sets is winst met 1 punt verschil. Na een rust pauze van 1 speelronde wordt er gespeeld tegen Brevo 1. Tijdens deze wedstrijd loopt alles goed, de aanvallers komen lekker aan het slaan en ook de prikballen vallen goed, beide sets worden gewonnen. De volgende wedstrijd wordt gespeeld tegen Actief ’81 2, de eerste set loopt stroef, de ballen vallen niet, en de set wordt verloren. De tweede set wordt er weer beter gespeeld en deze set wordt gewonnen. Voor de laatste wedstrijd tegen Actief ’81 1 is er een pauze van 2 speelrondes. Ondanks deze wat langere pauze, is iedereen scherp en wordt er goed gespeeld. Deze set wordt dan overtuigend gewonnen. De laatste set loopt het minder goed en wordt er lange tijd tegen een achterstand van 3 tot 4 punten aangekeken. Door een paar mooie opslag series in de laatste minuten weten de heren recreanten de set toch binnen te halen.

Na de laatste set duurt het nog ongeveer een half uur voordat de definitieve uitslag bekend wordt. Brevo 1 eindigt op de laatste plek, gevolgd door Orion 1 en Actief ’81 2. Dan wordt de spanning even opgebouwd en komt het verlossende woord, Actief ’81 1 wordt derde, Skopein Wivoc wordt tweede en Actief IJzerlo 2 wordt eerste. Met deze uitslag hebben de heren zich geplaatst voor de regiokampioenschappen, die zaterdag 16 juni gespeeld wordt in Aalten. Tijdens dit kampioenschap wordt gespeeld voor een plek op het NK recreanten aan het begin van volgend seizoen.

Terug

Delen