Skip to main content

Heren Recreanten van Skopein Wivoc op eigen kracht naar eindtoernooi

Het is donderdagavond en al weer tijd voor de laatste ronde van de lettercompetitie voor de heren recreanten. Na twee keer een tweede plaats en één keer een derde plaats staan de heren van Skopein Wivoc op een gedeeld tweede plek in het eindklassement. Om zeker te zijn van deelname aan het eindtoernooi is deze avond het doel, eindigen boven Aktief IJzerlo 1, om daarmee de tweede plek in het eindklassement veilig te stellen.

De eerste wedstrijd wordt er gespeeld tegen De Hofnar-Bovo 1 die al zeker zijn van kwalificatie voor het eindtoernooi. In de eerste set pakken we al snel een paar punten voorsprong, die we bijna de hele set vast weten te houden. In de laatste minuut weet Bovo met 3 mooie opslagen aan te sluiten, en een paar seconde voor de zoemer scoren ze nog een keer waardoor de eindstand 14-14 wordt genoteerd. De tweede set begint iets beter voor de heren van Wivoc, en halverwege staan we zelfs 7 punten voor. In de laatste minuten probeert Bovo nog terug te komen, maar door goed spel en veel inzet wordt de tweede set gewonnen met 22-16.

Aansluitend wordt de wedstrijd tegen Aktief IJzerlo 1 gespeeld. Hier moeten we het verschil maken. Aktief begint goed en pakt met de eerste opslagen gelijk een kleine voorsprong. Gedurende de set wordt het spel van Wivoc beter en de laatste minuten is het stuivertje wisselen. Ook in deze set krijgt Wivoc een paar seconde voor de zoemer nog een punt tegen waardoor de set gelijk eindigt in 16-16. Ook nu loopt de tweede set beter, en weet Wivoc vanaf het begin een paar punten voorsprong vast te houden, waardoor de set gewonnen wordt met 18-16.

Na 2 wedstrijden rust spelen we de laatste wedstrijd tegen De Hofnar-Bovo 2. Aangezien dit de laatste wedstrijd van de avond is, weten we dat we één setje moeten pakken om boven Aktief te eindigen, en tevens eerste te worden in de A poule. De wedstrijd tegen Bovo 2 verloopt minder spannend dan de eerdere wedstrijden, en Wivoc weet de voorsprong langzaam uit te bouwen. Passes komen goed aan, de setups worden goed verdeeld over de verschillende aanvallers, en de ballen vallen goed, met een mooie 25-13 overwinning tot gevolg. Ook de laatste set wordt makkelijk binnen gehaald, met een mooie eindstand van 20-12.

In de kantine wordt het resultaat bevestigd, een mooie eerste plek, en daardoor een mooie tweede plaats in het eindklassement en plaatsing voor het eindtoernooi in Terborg.