Skip to main content

Heren Skopein Wivoc grijpen naast de promotie

Zaterdag 28 april werden in Arnhem de laatste volleybal wedstrijden gehouden voor een eventuele promotie naar de derde divisie. Om 9 uur vertrok het elftal (het complete team met extra spelverdeler John te Morsche en aanvaller Niels Bentsink) naar het sportcentrum Valkenhuizen te Arnhem. En niet te vergeten een grote schare publiek om aan te moedigen.

De eerste wedstrijd was gelijk tegen de mannen van VVH uit de derde divisie, waarin oud Wivoc speler William Nijenhuis nog speelde.

De eerste paar punten werden door de zenuwen weg gegeven maar Skopein Wivoc begon steeds beter te spelen. Via 5-2 werd het 17-13 om de set winnend af te sluiten met 25-18. Kortom een zeer goede set met een goede pass, aanval en dito blok. Het getoonde spel was van een zeer goed niveau.

De tweede set werd dit goede spel doorgezet en het werd al snel 8-4. De tegenstander had echter gekozen voor de opstelling met een jonger team dan in de eerste set en stonden ook wat frivoler te spelen. En met enkele Lucky bals kwamen ze zelfs gelijk tot een stand van 18-18. Maar Skopein Wivoc wist aanvallend de punten goed te terug te pakken en liepen weer uit naar 22-20. Door slordige en toch onnodige fouten kwam de tegenstander langszij tot 23-22 om er vervolgens met 23-25 over heen te gaan. Een teleurstellend en vervelend einde van deze goede set. De derde set zou dan toch gewonnen moeten worden.

Wederom een goede start en via 6-5 naar 8-6 maar bij 9-10 stokte het ritme. Wederom slordigheden en fouten leidden tot een stand van 12-15. Een onnodig en belangrijk verlies zou later blijken.

De tweede wedstrijd moest worden aangetreden tegen het Overijsselse Twente 05. Ook een leuk talentvol team.

De eerste set begon weer voortvarend en stond Skopein Wivoc weer voor met 8-5. Toch ook nu liet de pass en de aanval het afwisselend af weten. Soms werden wederom de verkeerde keuzes gemaakt. Hierdoor liep de tegenstander weg via 13-17 naar 21-25. In de tweede set was het kruit even op. Met 11-25 werd de set eigenlijk weg gegeven.

Als afsluiting had de Nevobo nog een plan bedacht om alle gelijk geëindigden uit de verschillende poules tegen elkaar te laten spelen. Aangezien dit niet meer zou opleveren dan een vijfde plek was de doelstelling voor deze wedstrijd om er gewoon een leuke afsluiting van te maken en iedereen te laten spelen. En zo gebeurde het dat ook deze sets tegen het geroutineerde Volvera verliezend werden afgesloten maar waarin wel alle spelers konden spelen.

Conclusie: Skopein Wivoc heeft vooral in de eerste vier sets laten zien een geweldige pot volleybal te kunnen spelen. Alleen op cruciale momenten worden onnodige fouten en of keuzes gemaakt. Als dat aspect zou kunnen worden uitgebannen zou de eerste wedstrijd van de later als nummer drie geëindigde VVH gewonnen kunnen worden en was men wellicht zelf derde geworden. Met deze duidelijke beelden op het netvlies is er voor het volgend seizoen weer stof genoeg om te trainen en er voor zorg te dragen dat Skopein Wivoc voldoet aan de doelstelling gesteld in het visiedocument om zelf kampioen te worden en direct te promoveren naar de derde divisie.

Op naar een volgend seizoen dus.

Terug

Delen