Skip to main content

In Memoriam erevoorzitter Jan Mulder

Afgelopen zondag, 11 september 2022, hebben wij het droevige bericht ontvangen dat erevoorzitter en oprichter van onze vereniging Jan Mulder is overleden.

Zeker de oudere leden onder ons zullen hem kennen als een gedreven voorzitter met oog voor zowel de breedte- als prestatiesport. Jan was mede-initiatiefnemer voor het samenvoegen van de twee bestaande verenigingen DIS en Wenters waaruit op 29 augustus 1967 bij hotel ” de Klomp” de nieuwe vereniging Wivoc is ontstaan. In deze vergadering werd Jan benoemd tot de eerste voorzitter van de vereniging.

Bergen met werk werden door Jan verzet. Te denken aan het boek “45 jaar Volleybal in Winterswijk” waarvoor hij alle teksten voor zijn rekening nam. Dit boek werd uitgegeven ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de vereniging. Ook zijn inzet en enthousiasme voor de vele bloemencorso wagens welke er gebouwd zijn aan de Kobstederstraat en later op de diverse andere locaties in Winterswijk werd door de leden erg op prijs gesteld.

Naast zijn voorzitterschap was hij ook zelf lange tijd sportief actief. Naast het volleyballen, waarmee Jan in 1982 stopte toen zijn team (het vierde) kampioen werd, genoot hij ook wekelijks van zijn partijtje tennis met Wim Greven, Jan Bruggers en Jan de Vries. Als vaste supporter van WVC en later FC Winterswijk sloeg hij nagenoeg geen thuiswedstrijd op de zondagmiddag over. In zijn laatste jaren koos Jan ervoor om individueel gezond te blijven door een aantal keren per week de sportschool te bezoeken waar hij op zijn eigen wijze werkte aan het in conditie blijven.

Opmerkelijk mag wel genoemd worden dat Jan, ook na het overlijden van zijn vrouw Nel, zich goed wist te redden, uiteraard met wat hulp links en rechts, in zijn huis aan de Kobstederstraat. Toch nam zijn mobiliteit af maar hij bediende zich van een scootmobiel waarmee hij Winterswijk wel rond kon komen, herkenbaar aan zijn mooie zomer- en winterhoeden.

Door een ongelukkige val kwam Jan in de Pronsweide terecht, zijn gezondheid liet hem in de steek, en afgelopen zondag is hij daar op 92-jarige leeftijd in alle rust overleden.

Jan, bedankt dat jij onze vereniging hebt opgericht, waardoor vele Winterswijkers actief van de volleybalsport kunnen en hebben kunnen genieten.

Rust zacht.

Terug

Delen