Skip to main content

Klasse behoud Skopein Wivoc HR2

De Heren Recreanten mochten afgelopen donderdag in Aalten spelen voor de derde ronde in de Lettercompetitie in de hoogste poule.

Bij vertrek heerste er een goede stemming en iedereen heeft er weer zin in.

De eerste wedstrijd wordt gespeeld tegen Actief IJzerlo 1. Zowel in de eerste als in de tweede set komt Skopein Wivoc door kleine foutjes net niet mee. De achterstand schommelt telkens tussen de 3 en 5 punten en beide sets gaan daardoor helaas verloren. Setstanden 19-16 en 20-17 .

Na een rust van een half uur, wordt er gespeeld tegen Actief IJzerlo 2. In de eerste set hebben de spelers even nodig om weer scherp te worden  en weer moet er een achterstand overbrugd worden. Binnen de 13 minuten speeltijd lukt dit helaas niet.

De tweede set begint beter, waardoor de voorsprong langzaam oploopt en met nog 3 minuten te spelen is de voorsprong opgelopen naar zelfs 8 punten. Door kleine foutjes loopt die wel iets terug, maar de winst wordt niet meer weg gegeven. Setstanden 19-15 en 14-19.

Daarna was het direct door voor de wedstrijd tegen Bovo 1, op papier de sterkste tegenstander.  Er wordt geconcentreerd gespeeld en de stand gaat gelijk op. Maar Bovo weet toch de eerste set binnen te halen.

De tweede set heeft een bijna identiek score-verloop, maar door keihard werken eindigt deze set in een gelijk spel. Setstanden 20-17 en 17-17.

En met uiteindelijk 3 punten is het vandaag genoeg om 3e te worden in de A-poule en dus klasse-behoud.