Skip to main content

Nipte overwinning Skopein Wivoc Dames 1 in Varsseveld

Op deze zonnige zaterdag vertrok Skopein Wivoc Dames 1 al vroeg richting Varsseveld. Een wedstrijd tegen het onderste team uit de competitie, dat moest een 4-0 overwinning kunnen worden…

Uit ervaring weten de dames uit Winterswijk ook dat dit lastige wedstrijden kunnen zijn. En inderdaad, het duurde lang voor Skopein Wivoc in de wedstrijd zat. De eerste set werd verloren. De tweede set begonnen ze net zo matig als men de eerste was geëindigd. Niet alert genoeg, een matige pass en veel te weinig slagkracht. De Winterswijkse dames misten voornamelijk een stukje snelheid in het spel. Helaas moesten ze Milou van Dam missen deze wedstrijd. Halverwege de tweede set kwam er een omslag. Eindelijk werd het een wedstrijd. Er kwam weer iets meer beleving en langzaam begon Skopein Wivoc met scoren. Deze set sleepte Skopein Wivoc Dames 1 gelukkig binnen! Nu doorzetten en hopen op een 1-3 overwinning!
De derde set leek Skopein Wivoc zo door te kunnen zetten, maar uiteindelijk gaven ze VCV de kans om terug te komen en verloren ze de set met 25-23. Weer moest de knop om aan Winterswijkse zijde, om te proberen er een 5-setter uit te slepen. De vierde set wonnen zij uiteindelijk met 25-19 om het vervolgens in de 5e set weer onnodig spannend te maken. Met een laatste snoeiharde aanval van Esmé Schreurs wisten de dames van Wilhelm de Ruiter de set met 16-14 af te sluiten en ging men gelukkig toch met winst naar huis.

Een 3-2 overwinning voelde dit keer niet helemaal als een overwinning, maar er zijn in ieder geval weer wat punten bijgeschreven. Skopein Wivoc hoeft niet meer bang te zijn voor degradatie, dus de komende wedstrijden kunnen ze vrijuit spelen.
Deze wedstrijd heeft Mirte Leukenhaus uit Dames 2 (14 jaar) een groot gedeelte van de wedstrijd meegespeeld. Ze had een geweldig goede service en ook in het veld stond ze haar mannetje.

Dank aan alle supporters die ons kwamen aanmoedigen! Donderdag 29 maart staat een wedstrijd in Lichtenvoorde tegen Longa’59 Dames 1 op het programma voor de Winterswijkse dames.

Terug

Delen