Skip to main content

NOJK Open Club avonturen van Skopein Wivoc MA en MB

Skopein Wivoc Meisjes A en Meisjes B hebben het weekend van 6 januari meegedaan aan de voorronde van het NOJK (Nationale Open Jeugd Kampioenschappen). Bij dit toernooi wordt er op leeftijd ingedeeld, het maakt niet uit of je al bij de senioren of bijv. divisie speelt. (MA <18, MB <16, MC <14)

De Skopein Wivoc MA mocht, onder begeleiding van Monique van den Berg en Madelon van den Berg, naar Ootmarsum.
De selectie betond uit: Lotte Schonewille, Lieke Oostrik, Mirthe van Londen, Tessa ten Damme, Mandy Kempers, Anke Pennings, Pien Fukkink, Anouk van Dam en Mirte Leukenhaus.

De Skopein Wivoc MB mocht naar Enschede en werden gecoacht door Ruben Kruisselbrink en Esmé Schreurs.
De selectie bestond uit het Skopein Wivoc MB1 team: Marsha ten Damme, Floor Damhuis, Babette Siebelink, Vera Luiten, Amber Leukenhaus, Nourya Lammers, Moniek Pennings, Aïsha Lodewijk, Aruna Lutter en Kimberly Siebelink.

Het verslag van de Skopein Wivoc MA

We kwamen aan in Ootmarsum en tot ons grote schrik hadden we geen libro shirt mee! Lotte had ook een keer de was gedaan hoor… Een goed begin is het halve werk, dus we begonnen al lekker…

Gelukkig ging de eerste wedstrijd best goed, maar de tegenstanders waren toch sterker en we verloren met 16-25 en 17-25. Na de eerste wedstrijd moesten we meteen de tweede spelen.
De tweede wedstrijd verliep bijna hetzelfde als de eerste wedstrijd. We konden de aanval goed opbouwen, maar de tegenstanders sloegen de ballen er iets harder in. Deze sets eindigden in 13-25 en 18-25.
Na deze wedstrijd moesten we twee uur wachten op de volgende wedstrijd. Deze pauze hebben we doorgebracht met een gezellig kaartspel. We konden weer fris en fruitig naar de volgende wedstrijd, waar de beste tegenstanders op ons stonden te wachten. We hebben ons uiterste best gedaan maar het mocht niet baten. We verloren met 12-25 en 8-25.

Uiteindelijk hadden we een leuke en leerzame dag.

Skopein Wivoc MA NOJK 2018

Skopein Wivoc MA NOJK 2018

Verslag van Skopein Wivoc MB

Hoewel het team eigenlijk gewoon het MB1 team is, is er in de voorbereiding nog wel flink getraind. Want naast een iets ander spel-systeem, ging er ook nog eens met een libero gespeeld worden.
Daarbij komt nog eens dat de tegenstanders ook niet mis zijn: Orion uit Doetinchem (met MB in de Hoofdklasse!), Krekkers uit Mariaparochie bij Almelo (met MB in de Topklasse!!) en Rivo uit Rietmolen (met MB in de 3e klasse).

Na een goede warming-up waren we klaar voor de eerste wedstrijd tegen Orion. Het begon alleen wat minder goed, onze pass en service ging niet goed en Orion had veel van onze ballen. Het eindigde dan ook in 9-25 voor Orion.
De tweede set waren we wakkergeschud en dat merkte Orion ook, want met goede service-series en goede aanvallen en tactische ballen wisten we Orion steeds een paar punten voor te blijven. Toen werd het 22-22 en heel spannend, wij kregen met 24-23 kans op setpoint, maar Orion maakte 24-24. Toen Orion 24-25, maar wij weer gelijk naar 25-25. Toen Orion weer 25-26! Maar wij trokken aan het langste eind, met 28-26! 1-1!

Direct na deze kraker, moesten we aan de bak voor de tweede wedstrijd tegen de Krekkers. Deze hadden al erg overtuigend van Rivo gewonnen, en waarom bleek al wel tijdens het inslaan… De eerste set konden we toch af en toe meedoen. We wisten een aantal aanvallen te blokkeren en zelf wat aan te vallen, maar vaak zat er nog een Krekker tussen. 10-25.
De tweede set hadden hadden we niets meer in te brengen, door een heel sterke service en snoeiharde aanval eindigde het in 4-25.

En toen moesten we lang wachten… bijna 2:30 uur. Gelukkig waren er nog andere wedstrijden om te kijken en er moesten ook nog wat foto’s gemaakt worden.
Om 15uur mochten we dan eindelijk weer spelen, tegen Rivo. Na een heel korte warming-up begonnen we niet heel lekker, het was weer even inkomen. Ondanks dat wisten we Rivo wel voor te blijven en leuke acties te maken. 25-14!
De tweede set wist Rivo nog veel punten te scoren en waren we niet altijd even bedacht op ballen die direct teruggespeeld werden of net op de netband vielen. Gelukkig had onder andere Kimberly nog een goede opslagserie in huis en wonnen we ook deze set! 25-18.

Het was nog niet helemaal zeker of we al klaar waren, want Orion had ook 3 sets gewonnen, dus we stonden gelijk! Maar helaas was het onderling verschil in het voordeel van Orion, dus waren wij klaar. Nou ja, bijna, want Marsha was jarig en Amber nam afscheid.

Na nog een setje van Orion tegen Halley gekeken te hebben, gingen we tevreden naar huis. Gedeeld 2e ✌️?

Skopein Wivoc MB NOJK 2018

Skopein Wivoc MB NOJK 2018

Terug

Delen