Skip to main content

Overtuigende winst in Enschede voor Skopein Wivoc Dames 1

Zaterdag 25 januari stond de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Twente’05 voor de Winterswijkse volleybaldames op het programma. Ook al was het team voltallig, niet iedereen inzetbaar! Helaas. Lieke Beusink werd ingezet als veldspeler en niet als libero, achter in het veld.

Skopein Wivoc Dames 1 ging vanaf het begin voortvarend van start en door degelijk spel werd de eerste set makkelijk gewonnen. De volgende 3 sets verliepen hetzelfde als de eerste set. Mede door een goede serve aan Winterswijkse kant, liepen de punten binnen. Skopein Wivoc Dames 1 kwam op geen enkel moment in de problemen en werkte deze wedstrijd met een 4-0 winst netjes af, zoals aan de stand verplicht.

En is er dan niks bijzonders te vertellen? Zeker wel. De mooiste en hardste aanvallen worden in de volksmond van de Winterswijkse dames een “fireball” genoemd. Deze ballen zijn niet te houden voor een tegenstander. Bij dit soort ballen volgt een soort overwinnings- en aanmoedigingsliedje.  In deze wedstrijd werd ook een aantal keren een “Liekeball” gescoord. Normaliter speelt Lieke in het achterveld als libero en zal dus geen aanval krijgen. Zaterdag was dat dus noodgedwongen anders, waardoor Lieke aan het net goed kon laten zien wat ze waard was.

Een bijzonder moment in de wedstrijd was, een serve van Mirte Leukenhaus die, zoals het er naar uit zag, ver uit ging. De tegenstander probeerde de bal te ontwijken, draaide een pirouette en uit het niets kwam de bal op de rug van de tegenstander terecht, waardoor het punt toch naar Skopein Wivoc Dames 1 ging.

Door de winst staat Skopein Wivoc Dames 1 nog maar één punt achter op de nummer twee. Het blijft spannend boven in de Promotieklasse B.

Zaterdag 1 februari speelt Skopein Wivoc weer hun thuiswedstrijden. Dames 1 speelt om 17 uur. Bij deze nodigen zij supporters en andere belangstellenden uit om deze wedstrijd te komen kijken. Tot dan!