Skip to main content

Recreanten

Recreanten wat mag je verwachten:

Recreanten zijn spelers, die geen zin of tijd hebben om wekelijks een competitiewedstrijd te spelen. Dit betekent echter niet, dat recreanten niet kunnen volleyballen, of dat ze niet fanatiek zijn, want het is zeker geen “hatseflatscampingvolleybal”. Als je interesse hebt om mee te gaan doen, kun je ook eerst gaan kijken/spelen op de instroom-avond op woensdagavond in zaal de Alma. Daar kan iedereen onder begeleiding werken aan basisvaardigheden.

Tijdens de reguliere training wordt een warming-up gedaan, er worden een aantal oefeningen gedaan om techniek en spelinzicht te verbeteren, en natuurlijk is er veel tijd om een wedstrijdje te spelen.

Een deel van de recreanten speelt ook mee in de “lettercompetitie”. De naam staat voor de benaming van de poule-indeling: De hoogste klasse is de A-poule (vergelijkbaar met 2e/3e klasse reguliere competitie. Daaronder natuurlijk de poules B, C, etc. Binnen de recreatieve groep van Skopein-Wivoc hebben we zowel dames-, heren- en gemengde- (mix) teams Ieder team speelt gedurende het seizoen op 4 avonden een minicompetitie tegen 3 andere teams. (Mocht je een avondje niet kunnen, is dat geen probleem.) Iedere wedstrijd bestaat uit 2 sets van 13 minuten. Een set winnen levert 2 punten op, een set verliezen 0. Af en toe eindigt een set gelijk, dan worden de punten verdeeld. Aan het eind van de avond promoveert de nummer 1 een letter (bijvoorbeeld van poule D naar C.) en de nummer 4 zakt een letter (bijvoorbeeld van D naar E). Zo blijf je altijd op je eigen team-niveau spelen. U kunt de lettercompetitie-teams ook volgen via de NeVoBo-app. Skopein Wivoc HR 2 (Heren Recreanten 2), DR 1(Dames Recreanten 1), DR 2, DR 3, XR 2 (Mix Recreanten 2) en XR 3.

Bovendien is dit een gezellig avondje uit met toch een beetje competitie.

Twee keer per jaar wordt er een toernooi georganiseerd voor alle recreanten van Wivoc, en 2 keer per jaar is er een toernooi voor alle spelers van Skopein-Wivoc. Ook kun je met je team meedoen aan verschillende recreatieve toernooien in de omgeving.

En natuurlijk regelen de meeste trainingsgroepen ook jaarlijks een avondje uit, gewoon voor de lol en gezelligheid.

Wij kunnen altijd extra leden gebruiken. Heb je interesse en wil je eerst een paar keer kijken of proberen of je het volleyballen bij Wivoc leuk vindt, neem dan even contact op met een van de leden van de commissie!

Recreantencommissie
Algemeen contactpersoonEddy Fukkinkeddyselma@hotmail.com
Lid Woensdagavond DamesIlona Winkelhorsti.winkelhorst@chello.nl
Lid Woensdagavond DamesBianca Matserbiancamatser@live.nl
Lid Dinsdagavond HerenRien Rabbersrienrabbers@gmail.com
Sponsoren
Witte Kruis
Fysiotherapie Beatrixpark
Barry Verhoef Hovenier

Trainingen

TrainingTijdSporthalTrainer
Dinsdagavond heren19:15 - 20:30Sport- en TurnhalRamon Beernink
Dinsdagavond dames
20:00 - 21:30Sportzaal de AlmaIneke Beijers-Holders
Woensdagochtend dames9:30 - 11:00Sportzaal de AlmaIneke Beijers-Holders
Woensdagavond instroomtraining19:30 - 20:30Sportzaal de AlmaGeert Beijers
Mix training (3de donderdag)20:30 - 22:00Sportzaal de Alma

 

Teamfoto’s

Dinsdagavond heren
Dinsdagavond dames
Woensdagochtend dames

Wordt lid van Wivoc!

Zin om te volleyballen? Geen zin meer in de sportschool maar lekker in teamverband trainen en volleyballen?

Lid worden