Skip to main content

Skopein Wivoc D1 pakt 5 punten in Terborg

Afgelopen donderdagavond vertrok Skopein Wivoc D1, naar Terborg om een doordeweekse wedstrijd te spelen tegen Vollverijs. Een team dat voor Skopein Wivoc D1 totaal onbekend was.
Vollverijs is afgelopen seizoen gedegradeerd uit de 3de divisie. Er zijn echter sterke spelers terug gekomen, waardoor Vollverijs niet onderschat moet worden.
De 1e set ging gelijk op. De scheidsrechter was streng, waardoor het echt ging om goed volleybal.  En dat is nu precies wat de Winterswijkse dames goed kunnen. Dat hebben zij dit seizoen al vaker laten zien. De pass lag goed en er werd sterk geblokkeerd. Eind van de 1e set moest er even een schepje bovenop en vervolgens werd de 1e set winnend afgesloten met 22-25.
Na zo’n 1e gewonnen set, is het altijd belangrijk om niet “achterover te leunen”. Concentratie is dan erg belangrijk. De Winterswijkse dames maakten al gauw het spel. Een voorsprong van ongeveer 5 punten  werd opgebouwd. Toch lieten de dames van trainer Wilhem de Ruiter, Vollverijs terugkomen. Zij hebben dan ook een zeer sterke ploeg. Er werd dus van alle kanten voor de 2e set gestreden. Skopein Wivoc trok aan het langste eind. De 2e set werd gewonnen met 21-25.
“Er op en er over”, dat was het plan!! Een feestje maken en de tegenstanders niet in het spel laten komen. Vollverijs had wat wissels toegepast, maar ook dit had geen invloed.  Skopein Wivoc D1 bleef lekker doorgaan met hun eigen spel.  De spelverdeelster, Marijn Ros, gaf mooie set-ups, waardoor er flink hard en slim aangevallen kon worden. Setstand 18-25. 0-3!!!
De 4e en laatste set, Skopein Wivoc D1 wilde voor de volle winst gaan.  Men was er op gebrand om door te gaan en dat lieten ze, in het begin, ook zien.  De Winterswijkse dames stonden al gauw 1-6 voor, maar Milou van Dam, die niet fit aan de wedstrijd begon, kon de wedstrijd niet afmaken. Mirte Leukenhaus werd haar vervangster.  Met zijn allen, en dan ook letterlijk met zijn allen, want zelfs Wilhelm zong het aanmoedingingsliedje mee, won Skopein Wivoc D1 de laatste set met 20-25. 0-4 winst Skopein Wivoc D1.
Skopein Wivoc D1 heeft, door deze wedstrijd te winnen, laten zien dat zij bovenin kunnen meedraaien.
Via deze weg, wil Skopein Wivoc D1, haar ontzettend trouwe en fanatieke publiek bedanken voor het positief aanmoedigen in Terborg.

Zaterdag 10 november, 17:00 uur, speelt Skopein Wivoc D1, tegen Longa D1, de huidige koploper.  Dit belooft een spannende pot worden.  Ook dan kunnen zij weer wat support gebruiken vanaf de tribune!   Tot volgende week in Winterswijk.