Skip to main content

Skopein Wivoc D1 verliest in spannende strijd van Focus

Afgelopen zaterdag stond de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen voor Skopein Wivoc D1 op het programma. Er werd aangetreden tegen Focus uit Hoog Keppel, wat voor de Winterswijkse dames geen onbekend team is. In de voorbereiding hebben zij al een oefenwedstrijd tegen elkaar gespeeld.

Vandaag was onze Topper van de week:
Lauri Maris. Wat deed ze het goed!!

Waar er vorige week nog een heel lijstje blessures was, viel dat deze wedstrijd mee. Alleen Lieke Beusink was nog niet geheel fit en zou eventueel ingezet kunnen worden als libero in het achterveld.

In de eerste set ging het mooi gelijk op met Focus. Via 6-6, 11-11, 19-19 en 23-23 werd het aan het eind van de set nog even billenknijpen. Helaas, voor Skopein Wivoc D1, maakte Focus de belangrijkste punten wel af en wonnen zij met 24-26.

Vol goede moed werd er begonnen aan de tweede set. Al gauw stonden de Winterswijkse dames tegen een achterstand aan te kijken. Via 2-5, 7-12 en 17-20 kwam Skopein Wivoc D1 boven de 20 punten langszij door een fantastische service serie van Milou van Dam. Via 24-24 kon Skopein Wivoc D1 de set afmaken met 26-24.

De derde set was een kopie van de tweede set. Een tijd lang stond Focus voor.
Richting het einde van de set was Mattie (Madelon van de Berg) aan service en zij bracht met haar service punten en sfeer aan de zijde van Skopein Wivoc D1. Hierdoor stonden zij opeens voor met 20-19. Focus had aan het eind van de set ontzettende veel geluk. Veel onrustige en minder mooie ralleys brachten Focus uiteindelijk de laatste punten. 26-28.

De 4e set moest door Skopein Wivoc D1 gewonnen worden, om er nog een 5e en beslissende set uit te kunnen slepen. Deze set werd alles op alles gespeeld. Mooi en spectaculair volleybal aan de zijde van Skopein Wivoc D1.
Alles lukte. Van een geweldige service van Lotte Schonewille, tot een superlange servicereeks van Milou van Dam, tot een slim balletje over het blok en alle andere mooie dingen die niet genoemd zijn. Focus was het spoor even helemaal bijster! Bam! 25-11!

Na deze super set moesten de Winterswijkse dames zich blijven focussen om ook de vijfde set binnen te slepen.
Focus begon met een goede service, waar wij weinig tot geen invloed op hadden. Daar zijn veel punten weggegeven. Skopein Wivoc D1 had geen antwoord. Via 4-6 en 4-10, een aantal time-outs en wissels en een knetterharde klapper van Esmé Schreurs, lukte het Skopein Wivoc D1 niet om deze set winnend af te sluiten. 7-15.

Graag bedanken wij ons publiek voor de aanmoediging!
Volgende week zaterdag 13 oktober spelen wij om 18.30 uur tegen Livo D1 in Westervoort.

Graag tot dan!

 

Terug

Delen