Skip to main content

Skopein Wivoc D1 wint van Longa D2

De dag begon met berichtje van Manon Schreurs. Zij had een ongelukje gehad met haar hand. Daar Mirte Leukenhaus nog steeds geblesseerd is aan haar vinger en het team Maud van Koot al moet missen wegens zwangerschap, konden ze deze blessure van Manon er eigenlijk echt niet bij gebruiken. 

De dames van trainer Wilhelm de Ruiter zijn inmiddels redelijk bekend met het spelen met een creatieve opstellingen. Alle opties werden dan ook doorgesproken.  Er werd gekozen om Lieke Beusink, onze vaste en stabiele libero, in te zetten op de midpositie. Iris Immink (14 jaar) van dames 2 was de back-up. 

Onze Topper van de week was deze keer Amina. Zij begon de wedstrijd met een goede serve en lange ralley. Goed gedaan!

De wedstrijd begon gelijk met veel energie en een goede sfeer, de Winterswijkse dames waren gebrand op een overwinning. De serve was sterk, er werd goed verdedigd en als die pass goed lag, werden de meest fantastische ballen gespeeld. Longa D2 uit Lichtenvoorde is een ervaren en goed team en dat heeft Skopein Wivoc D1 gemerkt. Het ging niet allemaal vanzelf en dat stapje extra was zeker nodig deze wedstrijd. Spelverdeelster Kim Klaver probeerde iedereen dan ook zo goed mogelijk te bedienen. Het was dan ook tot het einde van de set spannend, maar Skopein Wivoc D1 liet zien dat zij uiteindelijk de sterkste was, 25-22 gewonnen.

De tweede set verliep eigenlijk nagenoeg hetzelfde en resulteerde dan ook in dezelfde uitslag, 25-22 voor Skopein Wivoc D1. Deze set werd duidelijk dat servicedruk erg belangrijk is. Zo wist o.a. Milou van Dam met een lange reeks de Winterswijkse dames weer terug te spelen in de wedstrijd.

De eerste 2 sets waren dus voor Skopein Wivoc D1. Belangrijkste aandachtspunt deze set was “focus”. houden. Lotte Schonewille sloeg verschillende keren een geweldig mooie bal. Ondanks de goede invalbeurt van Iris Immink, verloor het team van Wilhelm de Ruiter deze set met 21-25.

In de vierde set stonden de Winterswijkse dames al snel op een ruime voorsprong. Esmé Schreurs stond ontzettend goed te verdedigen en aan het net werden de nodige punten gescoord. Dat wist men ook lang vast te houden. Toch kwam het team uit Lichtenvoorde sterk terug en werd het aan het eind van de set onnodig spannend. Aan beide kanten werd er hard gestreden. De aanval van Madelon an den Berg, die de 26-24 maakte, was dan ook een verademing. 3-1 winst, wat een fijn gevoel!

Amina, bedankt voor je enthousiasme!

Volgende week spelen de dames in Dieren.  Een nog een onbekende tegenstander.  Kom maar op!

Terug

Delen