Skip to main content

Skopein Wivoc Dames 1 naar halve finale beker

Afgelopen dinsdag om 20.30 uur speelde Skopein Wivoc D1 tegen Vollverijs D1. Voor de thuisblijvende teamgenoten was er een prachtig live-verslag van onze trainersassisent Nicole te Winkel. (Maar liefst 204 berichten in 1,5 uur)

De 1e set begon iedereen met erg veel enthousiasme. Iedereen had er zin in.

Deze set verliep voorspoedig. Na heel wat mooie passes, fireballs en aces werd de set gewonnen met 25-20.

Ook de 2e set verliep niet veel anders. De toeschouwers zagen snoeiharde fireballs en prachtige killblocks, tactische balletjes, mooie passes en heerlijke aces voorbijkomen.

Aan het eind van de set trok Vollverijs D1 helaas aan het langste eind. De Winterswijkse dames verloren met 25-27.

In de 3e set begon Skopein Wivoc D1 weer vol goede moed. Ze lieten even goed zien wat ze allemaal in huis hadden. Het enthousiasme zat er goed in. De coach van het andere team kreeg een gele kaart, nadat hij opzettelijk een wissel teveel wilde toepassen. Daarna maakte Vollverijs D1 nog een opstellingsfout. Er ontstond wat chaos. De Winterswijkse volleybaldames lieten zich niet van de wijs brengen. “Blijf bij je eigen spel” , werd er vanaf de kant gezegd. Dat deed men en zo wonnen zij de set met 25-18.

De 4e set begon zeer goed. Mirte Leukenhaus serveerde de ene na de andere prachtige bal en we kwamen op een voorsprong van 11-1. De dames van trainer Wilhelm de Ruiter bleven mooie dingen doen en gingen zo naar de 18-8. Bij 20-12 werd het aan Winterswijke kant wat rommelig en vond Vollverijs D1 een paar momenten om toe te slaan. Bij een stand van 20-15 wist Skopein Wivoc D1 dat ze moesten doorpakken. Postief doorzetten was de opdracht. Dat lukte en er werden nog wat mooie punten gespeeld. De ballen knalden erin. Uiteindelijk werd deze set gewonnen met 25-20.

Dit betekent dat de volgende ronde in de regionale bekercompetitie werd bereikt. De volgende wedstrijd is de halve finale. De tegenstander is vooralsnog onbekend.

Zaterdag 7 maart werd na een maand geen competitie, gespeeld tegen Rebelle D1 uit Dieren. Een op de ranglijst prima te moeten kunnen kloppen tegenstander voor de Winterswijkse ploeg.

Echter bleek het een zwaar potje, waarin zeker hard werd gewerkt. Maar waarin de dames van Skopein Wivoc D1 zichzelf niet konden belonen met de overwinning. Door afwezigheid van 2 spelers en 2 geblesseerde spelers was dit het hoogst haalbare. Na vijf sets ging de tegenstander er met de 3-2 winst vandoor. Absoluut jammer, aangezien het binnen de competitie nog wel spannend is richting de tweede positie op de ranglijst.

De volgende wedstrijden zijn hiermee ook uitermate spannend. De dames van Skopein Wivoc  D1 krijgen de komende weken nog wedstrijden tegen de huidige nummer 1, nummer 2 en 4 van ranglijst.