Zaterdag 26 januari moest Skopein Wivoc D1 thuis aantreden tegen Livo uit Duiven.

Zij hadden nog een appeltje te schillen met de Winterswijkse dames.

De vorige wedstrijd werd namelijk door Skopein Wivoc D1 gewonnen met 3-1.

Het is altijd hard werken tegen het strijdlustige Livo

De 1e set werd begonnen met de serve van onze Topper van de Week, Dide Geel. Een kleine, enthousiaste  meid met een heel goede serve, ver in het veld van Livo.

Skopein Wivoc D1 stond goed te spelen en dat resulteerde in een mooie voorsprong die zij bijna de hele set volhielden. Bijna?

Ja bijna, want aan het eind van de set kwam Livo langs zij, met een zeer sterke serve.

De thuisploeg kreeg geen grip op die serve. De pass werd niet bij de spelverdeelster gebracht. Skopein Wivoc D1 kwam niet tot een aanval die punten opleverde. Livo, daarentegen scoorde de punten.

1e set 19-25.

Skopein Wivoc D1 kreeg van coach Wilhelm de Ruiter de taak om gretiger gaan spelen en Livo niet tot  aanvallen te laten komen.

In theorie wist iedereen wat er bedoeld werd, maar in de praktijk ging dat moeizaam. De Winterswijkse dames hebben het geprobeerd, maar Livo had het spelletje in de hand. Mede door een goede spreiding van de spelverdeelster van Livo, liep de thuisploeg achter de feiten aan en werd de eindstand van deze set 22-25.

Achterstaan tegen Livo is Skopein Wivoc D1 niet geheel onbekend. Er moest dus meer pit getoond worden.

Deze set leek een kopie van de 2e set te gaan worden, maar men heeft laten zien dat de wedstrijd nog niet gespeeld was.

Milou van Dam heeft deze wedstrijd meerdere malen sterk ingevallen en ook in deze 3e set, viel ze sterk in.

Er werd een schepje bovenop gedaan en er werd gevochten voor elke bal.

Door een geweldige serves beurt van Mirte Leukenhaus wist Skopein Wivoc D1 van een 19-23 achterstand, terug te komen en uiteindelijk te winnen met 25-23.

De 4e set zat het sfeertje er goed in. De pass kwam goed en Manon Schreurs en Madelon van den Berg knalden de ballen er mooi in! Eigenlijk kwam iedereen aan Winterswijkse zijde goed uit de verf.

Livo was hier even het spoor bijster. Zowel op de tribune als in de zaal hoopte met op winst, zodat een 5-setter uitsluitsel moest geven.

Skopein Wivoc D1 kon net niet voldoende uitlopen op Livo. Zij zaten natuurlijk helemaal niet te wachten op nog een set.

Er werd hard gestreden door beide ploegen, maar op enkele cruciale momenten, maakte de scheidsrechter niet altijd de beste beslissingen. Dat had invloed op het spel van de thuisploeg. Helaas en misschien mede daardoor werd deze set verloren 23-25.

Eindstand 1-3. Een hele zure appel…

Op naar volgende week zaterdag. Dan moeten de Winterswijkse dames naar Dinxperlo,  DIOS D1.