Skip to main content

Skopein Wivoc dames sluiten seizoen af met mooie derde plaats

Het lijkt nog maar zo kort geleden, dat het volleybal seizoen begon. Echter was zaterdag 13 april alweer de laatste speeldag van de competitie.
Voor de dames van Skopein Wivoc stond er niks meer op het spel, vorige week werd de kans op een eventuele tweede plek verspeeld in Vorden. Hoewel dat even een grote teleurstelling was, had iedereen wel uitgekeken naar de laatste wedstrijd thuis. Alvorens de wedstrijd van start ging, liep de speciaal opgezette VIP tribune al vol met 25 enthousiaste pupillen van de week, ze maakten een mooi kabaal met de uitgedeelde toeters en de toon was gezet. De wedstrijd kon beginnen!

De tegenstander van zaterdag was het eerste damesteam van Isivol. De vorige ontmoeting in St. Isodoriushoeve werd gewonnen door Skopein Wivoc, maar was een lastige pot voor de meiden uit Winterswijk. Dus voor deze keer kon er wel eens een goeie pot volleybal in zitten om te kijken. Voor wat er op het spel stond, zo speelden vandaag de meiden uit Winterswijk.
Van het eerste tot het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Peter van de Linden, speelden de dames vrij en onbevangen. Het liep vanaf het begin als een trein. Tessa ten Damme uit dames 2 viel in als libero voor de helaas net geblesseerde Pien Fukkink. En ze stond erin alsof ze dit het hele seizoen al had gedaan. Passes kwamen prima aan bij spelverdeelster Kim Klaver, die de balletjes mooi kon verdelen aan de goed aanvallende Manon Schreurs en Milou van Dam. En Lotte Schonewille had al snel de eerste snoeiharde “fireball” op haar naam staan. De eerste set was een eitje, mede door de fantastische service serie van Esmé Schreurs, kwam Isivol niet aan spelen toe en al snel stond er 25-13 op het scorebord.
Set twee liep bijna net zo gesmeerd als de eerste, aan het begin van de set hadden de dames iets meer moeite met de service van de tegenstander. Vanaf de kant werd fijn gecoacht op tactisch scorende ballen door Nicole te Winkel. En zo werd deze set weer goed opgepakt door Skopein Wivoc en ze trokken de set naar zich toe met 25-18. Ook in de derde set konden de dames van Isivol het niveau niet bijbenen, Skopein Wivoc denderde eroverheen met 25-12. Lieke Beusink werd in haar rode shirt ingezet op de buitenkant en dit resulteerde in haar heuse “fireball”, WhoopWhoop! In de vierde set werden Mirte Leukenhaus en Marijn Ros ingezet en ook die liepen fantastisch mee in het ritme. Skopein Wivoc was geen moment in gevaar tijdens ook deze set en de laatste bal werd afgesloten met een killblock van Madelon van den Berg, stand 25-14! Zo werd de derde plek verzilverd.

De avond werd gezellig afgesloten in de kantine met het jaarlijks terugkerende eindfeest van de vereniging. Volgend jaar zijn de dames met trainer Wilhelm de Ruijter in tenminste dezelfde samenstelling weer te bewonderen op het volleybalveld.
Skopein Wivoc dames 1 bedankt de sponsoren, alle supporters en ondersteuners voor het afgelopen seizoen. En kan nu al niet wachten tot komend seizoen! Hopelijk tot dan!
Tussendoor zijn de dames trouwens nog een keer eerder te bewonderen tijdens de Samenloop voor Hoop op het veld van archeus op 6 en 7 juli.

Terug

Delen