Skip to main content

Skopein Wivoc Dames verliest met 3-2 in Wehl

Op deze mooie zonnige zaterdagmiddag vertrokken de Winterswijkse volleybaldames naar Wehl. 

Tijdens het inlopen voelde het erg kaal op het veld, waar Skopein Wivoc dames 1 normaal thuis wel eens met 11 man inloopt, begonnen zij vandaag met 6 (!!) speelsters. Trainer Wilhelm de Ruiter was de laatste twee dames nog even aan het tapen en libero Lieke Beusink was helaas geblesseerd aan haar kuit. Al met al een boel pijntjes en blessures waar men hopelijk gauw vanaf is. 

Skopein Wivoc dames 1 begon redelijk aan de eerste set. Er werd best aardig gevolleybald, maar het kon beter. Met teveel persoonlijke en eigenlijk onnodige fouten, konden de Winterswijkse dames aan het eind van de set niet meer bij komen en verloren zij met 25-23.

Men wist dat er in de eerste set teveel eigen fouten gemaakt waren, toch wist men ook dat er echt wel punten waren te halen vandaag. 

De tweede set begon Skopein Wivoc dames 1 dan ook super scherp. Met goede serviceseries, slimme tikballen en knetterharde fireballs, allemaal voortkomend uit een stabiele pass van de Winterswijkse speelsters, lukte deze set alles. Spelverdeelster Marijn Ros, kon al haar speelster vrij bedienen. Top!

Halley was het spoor compleet bijster, waardoor Skopein Wivoc dames 1 deze set dik kon winnen met 10-25!

Dit spel probeerden de speelsters van trainer Wilhelm de Ruiter de derde set ook vast te houden. Alleen was Halley het hier niet mee eens en gingen zij weer een stuk beter spelen. De servicedruk van hun ging omhoog en verdedigend werden er meer ballen gepakt. Voor Skopein Wivoc dames 1 een teken om nog meer gas te geven. En dat lukte, Mattie (Madelon van den Berg) bleef met dezelfde bal steeds hetzelfde gaatje opzoeken, Esmé en Manon Schreurs bleven scoren met tactische ballen of snoeiharde aanvallen, Mirte Leukenhaus scoorde de meest mooie ballen. Milou van Dam sloeg een knetterharde bal rechtdoor op de grond. Bam! 21-25.

Het voelde alsof Skopein Wivoc dames 1 wist dat men ook de vierde set zou moeten kunnen winnen. 

Er werd in de vierde set begonnen met een mooie voorsprong.

Helaas kreeg Manon Schreurs in het begin van de set tijdens het blokkeren de bal op haar gezicht waardoor er gewisseld moest worden van bril. Met een zichtbaar dik oog speelde zij verder. Topper!

Op de een of andere manier was men hiervan toch wel iets van het rit en moesten zij er echt weer in komen. Halley had hier geen boodschap aan en bleef alles van de grond halen.

Zij roken kansen en die grepen ze. De Winterswijkse dames konden deze set helaas geen vuist meer maken en verloren met 25-23. Tsja, en dan moet er toch nog een vijfde set gespeeld worden.

Men wilde zo graag ook deze set pakken en 3 punten meenemen naar Winterswijk, maar helaas mocht dat niet zo zijn. Halley won deze set met 15-10.

Al met al een bijzondere wedstrijd. Een wedstrijd die twee gezichten had. Van fantastisch spel, tot rally’s waarin alles mis ging. 

Gelukkig is Skopein Wivoc dames 1 zeer positief ingesteld, waardoor de goede dingen onthouden worden en aan de minder goede dingen wordt altijd hard gewerkt. 

Uiteraard bedanken zij het fantastische Winterswijkse publiek, dat er elke wedstrijd weer is!!

Graag tot zaterdag 7 december in onze eigen hal; 17.00 uur Wivoc D1 – Orion D2. Onze topper van de week bij die wedstrijd zal Liss zijn.

Terug

Delen