Skip to main content

Skopein Wivoc H1 behaalt eerste succes bekerwedstrijd

Dinsdagavond 5 november hadden de heren van Skopein Wivoc H1 zich verzameld om in Groenlo de eerste bekerwedstrijd van dit seizoen te spelen. Met een goed gevoel van de overwinning van afgelopen zaterdag op zak werd gestart aan de wedstrijd. Na een wat moeizame start hebben ze goed doorgepakt en er 1-3 van weten te maken en daarmee de overwinning binnen gehaald.

Aan het begin van de eerste set ging het redelijk gelijk op maar rond het midden van de set was er een goede serie van Grol op de service, wat een achterstand veroorzaakte van 18-13. Gelukkig herstelde de verdediging van Skopein Wivoc zich en ging het bij 24-24 weer gelijk op. Helaas trok Grol in deze set uiteindelijk aan het langste eind werd de set verloren met 33-31.

Het verlies van de eerste set had zijn weerslag op het begin van de 2e set waar Skopein Wivoc begon met een achterstand van 1-9. Skopein Wivoc wist zich hier overheen te zetten en met goede eigen service serie terug te komen. Met een paar mooie blokkeringen brachten ze de stand op 18-20, uiteindelijk werd de set gewonnen met een eindstand van 19-25.

De 3e set werd goed begonnen met 0-4 voorsprong maar Grol wist daarna snel weer bij te komen. Met 7-7 als tussenstand was het weer tijd om een tandje bij te zetten, zo kwamen ze op 15-12, maar daar bleef het afwisselen tussen beide partijen met de stand van 18-22 zijn daar nog een paar goede blokseries geweest waar Grol geen antwoord op had. De set werd gewonnen met 21-25.

De laatste set werd door een goede serie services met een aantal aces goed gestart, het werd 6-16 en bij deze stand had Skopein Wivoc de set zo goed als “in-de-pocket” en wisten deze goed af te maken tot 25-14.

Daarmee is Skopein Wivoc H1 door naar de volgende ronde in de bekerwedstrijd. De eerstvolgende wedstrijd van de heren is op zaterdag 9 november in de competitie tegen Webton Hengelo HS2 in Hengelo Overijssel om 16:00 uur.