Skip to main content

Skopein Wivoc H1 laat punten liggen in Hengelo

Op vrijdagavond 30 november moest Skopein Wivoc Heren 1 aantreden tegen Webton Hengelo heren 2. Nadat we om 18.15 waren vertrokken uit Winterswijk naar Hengelo om daar tegen het plaatselijke Webton te spelen, begonnen we in de kantine eerst met een kop koffie of een energiedrank. Na een goede warming up begonnen we aan de eerste set. Coach Rene te Morsche had de opdracht gegeven om met veel servicedruk en een goede side out het spel van Webton onder druk te zetten. Ondanks het feit dat het van beide kanten rommelig was, stond Skopein Wivoc steeds aan de goede kant van de score met een of twee punten verschil, tot aan de vijftien. Daarna slopen er wat meer foutjes in het spel mede door een wisselvallige servicepass en teveel foute opslagen, de mannen van Webton met hun jarenlange ervaring wisten daar wel raad mee. Helaas werd de eerste set dan ook verloren met 25-21. Na een kritische zelfanalyse van het team en een peptalk van coach te Morsche werd er gretig aan de tweede set begonnen. Deze set was in feite een kopie van de eerste set waarin we moeite hadden met de service pass en ook werden er weer veel te veel servicefouten gemaakt en als de service goed was werden de mannen van Webton te weinig onder druk gezet waardoor ze relatief makkelijk konden scoren. Deze set werd verloren met 25-22. De koppen bij elkaar steken en afgesproken om vrijuit te gaan spelen en te knokken om iedere bal van de grond te halen.D e derde set vloog Skopein Wivoc uit de startblokken, binnen no time had de ploeg een voorsprong van 6-1 te pakken. Doordat de servicepass beter begon te lopen en er ook meer servicedruk werd neergelegd bij Webton Hengelo wist Skopein Wivoc een leuk niveau te halen, door gevarieerd spel en ook een goede blokkering werd Webton Hengelo in de derde set overrompeld en wist Skopein Wivoc de set te winnen met maar liefst 25-15!
Het eerste punt van de avond was binnen en we hadden afgesproken direct vanaf het begin die vierde set ook aan te pakken. Helaas pakte dat anders uit, door een goede servicedruk van Webton en veel slordigheden aan de kant van Skopein Wivoc stond het in no time 10-1! De hoofden gingen naar beneden en er werd niet meer echt gestreden, ook in de wetenschap dat Webton Hengelo te ervaren is om dit nog weg te geven. De laatste set werd dan ook ruim verloren met 25-11 en moeten we ook zo snel mogelijk vergeten. Conclusie van de avond is dat je drie sets leuk speelt maar jezelf te weinig beloont en dat je de vierde set compleet wordt weggespeeld. Zodoende namen de mannen van Skopein Wivoc maar 1 puntje mee naar Winterswijk.
Volgende week zaterdag wacht de volgende wedstrijd in Enschede tegen Twente 05,  een team dat in de middenmoot staat.Het zal een lastige klus worden maar we hopen dat we dan een beter resultaat kunnen boeken dan dat we nu in Hengelo hebben gedaan.

Terug

Delen