Skip to main content

Skopein Wivoc Heren 1 maakt favorietenrol waar

Op zaterdag 27 januari speelde Skopein Wivoc Heren 1 een heuse test voor het behoud van de net verworven eerste plaats in de promotieklasse. Tegenstander Gemini (3e) was al jaren de betere gebleken. Ook de thuiswedstrijd in Winterswijk tegen deze angstgegner werd weliswaar nipt, maar toch met 1-3 verloren. Alle zeilen moesten dus bijgezet worden om de reeks van 5 competitie wedstrijden zonder setverlies een mooi vervolg te geven.

Gemini ging furieus van start. Met veel servicedruk en een verdediging die stond als een huis, werd het al snel 7-1 voor Gemini. Er zat toch wat spanning op bij enkele Skopein Wivoc spelers. Maar al snel werd de kloof gedicht tot 2 punten. Gemini scoorde veel door hun gevaarlijke midden aanvaller en wist met veel goed geplaatste balletjes het spel van Skopein Wivoc dusdanig te ontregelen dat scoren moeilijk werd. Zo ging het gelijk op maar consequent achterstaand tot 23-21. Op dat moment werd de servicedruk van Skopein Wivoc verder opgevoerd en knokten ze zich terug naar 24-24. Met de overtuiging dat we de afgelopen wedstrijden al vaker boven de 20 alsnog sets hadden binnengesleept speelde Skopein Wivoc het gedecideerd uit met 24-26. Een flinke opsteker voor Skopein Wivoc!

Met de eerste set in de zak deed Skopein Wivoc er nog een schepje bovenop. Set 2, 3 en 4 lieten ongeveer een zelfde beloop zien. Veel servicedruk waardoor het midden van Gemini weinig kansen kreeg en de buitenaanvallers toch onvoldoende konden scoren. Prima variatie van spelverdeler Martijn Fles van Skopein Wivoc zorgde voor veel aanvalsdruk. Daarnaast werd er uitstekend verdedigd en doofde langzaam het geloof bij Gemini. Dit leidde steeds tot een punt of 5 voorsprong die vervolgens niet meer uit handen gegeven werd. Setstanden 16-25, 20-25 en 20-25. Een volledig terechte overwinning waarmee Gemini iets lijkt afgeschud in de race om plaats 1 en 2.

Op 10 februari wordt de competitie vervolgd met de uitwedstrijd tegen Elite/Dynamo H1. Inzet opnieuw het verdedigen van de eerste plaats.

Terug

Delen