Skip to main content

Skopein Wivoc Heren 1 bekert door na 0-3 winst op Rivo Heren 1

Maandagavond 4 december stond de eerste bekerwedstrijd van het seizoen 2017-2018 op het programma. Tegenstander deze avond betrof Rivo Heren 1 uit Rietmolen, momenteel spelend in de 1ste klasse waar het niet geheel onverdienstelijk de zesde plek bezit.

Nadat de bloemkool en de bal gehakt vakkundig waren weggewerkt, vertrokken we met drie auto’s richting het pittoreske Rietmolen. Dat we niet wekelijks tegen deze tegenstander spelen, bleek wel in de routes die onze rijders hebben afgelegd. Het spreekwoord ‘meerdere wegen leiden naar Rome Rietmolen’ kwam deze avond goed van pas!
Gelukkig kwamen alle auto’s en de spelers netjes op tijd en gemotiveerd aan bij de sporthal in Rietmolen. Na een korte warming-up startte de wedstrijd, geheel volgens planning om 21:00.

De eerste set ging redelijk gelijk op tussen beide teams. Sterker nog; het was niet af te zien dat Skopein Wivoc Heren 1 een klasse hoger speelt dan het thuisspelende team. Even leek het ook erop dat de eerste set verloren ging. Echter kwam hier bij een achterstand van 22-18 verandering in. Skopein Wivoc gaf duidelijk een tandje extra en trok mede door een goede service reeks aan het langste eind. Setstand 23-25.

Het begin van de tweede set leek een kopie van de eerste set. Beide teams bleven gelijkwaardig aan elkaar. Ook nadat Skopein Wivoc een kleine voorsprong wist te pakken, kwam Rivo Heren 1 sterk terug. Nadat trainer Klaver een aantal wissels toegepast had, trok Skopein Wivoc ook de tweede set naar zich toe en wist het met een eindstand van 20-25 de tweede set binnen te halen.

De derde set begon Skopein Wivoc met een aantal wissels, andere spelverdeler, middenspeler en diagonaal moesten de wedstrijd naar zich toe trekken. Net als de voorgaande sets ging de wedstrijd gelijk op. Na een aantal persoonlijke fouten aan de kant van Rivo, wist Skopein Wivoc een groot gat te slaan tot 13-20. Uiteindelijk werd de set met 19-25 afgesloten.

3-0, geen gelul! Aankomende zaterdag spelen wij om 13:00 uur in Warnsveld tegen WSV Heren 1.