Skip to main content

Skopein Wivoc Heren 1 doorbreekt verliesreeks

Op zaterdag 17 maart kwamen de heren van VIOS Eefde Heren 1 op bezoek in Winterswijk. Na een reeks van zware wedstrijden voor Skopein Wivoc, en de daar bijkomende puntenverlies, was deze wedstrijd op papier een stuk gemakkelijker. Maar deze tegenstander mocht zeker niet onderschat worden op de weg naar het kampioenschap!
Skopein Wivoc, onder leiding van René Klaver, begon fanatiek aan de warming-up en tijdens het inslaan werden er al flinke ballen geslagen. Na de afgelopen trainingen is er hard gewerkt aan de afstemming met de spelverdelers op de middenaanval en de ballen naar de buitenkant.

De eerste set werd zeer sterk begonnen, en direct werd er druk op door de middenaanval gelegd. Al snel stonden de Winterswijkers met 5-2 voor, waarna met een aantal goede servicereeksen de voorsprong uitgroeide naar een stevige 18-7. Een onverwachte tactische bal van aanvoerder Gerald Mensen bracht de eerste set tot een einde.

Set nummer twee kende een zelfde start. Vaak heeft Skopein Wivoc meer moeite met de tweede set, maar dit was zaterdag zeker niet het geval. De servicesdruk lag hoog en met een goed scorende diagonaal werd deze set ook vrij gemakkelijk afgesloten met 25-12.

Het begin van de derde set kwam Skopein Wivoc voor het eerst op achterstand. Aan de kant van VIOS Eefde was er een andere spelverdeler het veld in gekomen en even werd er verwacht dat het team uit Eefde de tweede wind had gevonden. Dit bleek echter niet zo te zijn. Door een sterke blokkering en goede servicepass werd de set met 25-19 winst voor Skopein Wivoc afgesloten.

In het gesprek tijdens de setwissel was de taak van Skopein Wivoc duidelijk: Het team van Eefde op een dermate achterstand houden zodat er andere aanvalstechnieken geprobeerd konden worden. Ook had Klaver de intentie om iedereen in het team een aantal speelpunten te geven, maar alleen als het optreden van de basis sterk genoeg was. Dit was een goede motivatie om de laatste set binnen te slepen, en dat werd dan ook gedaan met 25-14. Een goede invalsbeurt van Ruben Kruisselbrink in het achterveld was en goed punt om de wedstrijd sterk af te sluiten.

Weer vijf belangrijke punten voor Skopein Wivoc in de strijd om het kampioenschap. Daarnaast heeft de concurrent en koploper Orion een punt laten liggen. Ook de volgende tegenstander voor Skopein Wivoc uit het ‘Grolsche noorden’ een fikse nederlaag te wegen gekregen. Zaterdag 24 maart speelt Skopein Wivoc om 16:45 uur in Den Elshof tegen Grol Heren 1. Deze derby zorgt altijd voor de nodige spanning.