Skip to main content

Skopein Wivoc Heren 1 plaatsen zich voor promotiewedstrijden

Afgelopen donderdagavond speelden de mannen van Skopein Wivoc Heren 1 in Didam tegen Victoria Heren 1. Na een rustige voorbereiding met een kop koffie of sportdrank begonnen de mannen uit Winterswijk aan de warming-up.

Het team wist vooraf dat ze aan drie punten genoeg hadden om zeker te zijn van de tweede plek, maar ook dat Victoria een ervaren team is dat vaak degelijk spel laat zien, de opdracht van de coach was dan ook om scherp aan de wedstrijd te beginnen. Helaas stond er behoorlijk wat spanning op de armen en benen want binnen no-time stonden we met 4-0 achter. Maar zoals vaker is gebleken dit seizoen kwamen de mannen uit Winterswijk beter in hun spel en boven de twintig punten waren ze Victoria de baas en werd de set met 25-21 gewonnen.

De tweede set werd in dezelfde opstelling begonnen en de mannen uit Winterswijk gingen goed van start in de tweede set.

In een mum van tijd stonden ze met 6-1 voor, helaas zakte het niveau daarna wat in waardoor de mannen van Victoria weer konden aansluiten. Halverwege de tweede set kon Skopein Wivoc weer een gaatje slaan van vijf punten door een goede servicepass en een sterke service en dat werd door degelijk spel vastgehouden tot het einde van de set die winnend werd afgesloten met 25-19 en een 2-0 voorsprong voor Skopein Wivoc!

Met een wisseling in het team en een goed gevoel wisten de Winterswijkers, wanneer ze de derde set zouden winnen, ze definitief de tweede plek hadden behaald. Helaas begonnen ze weer niet goed aan de set en liepen weer achter de feiten aan. Maar zoals wel vaker dit seizoen werd het niveau tijdens de set opgekrikt en met hard werken, goed verdedigen en degelijk te spelen werd ook de derde set gewonnen met 25-21.

Door deze set te pakken was Skopein Wivoc zeker van de tweede plaats in de competitie en daarmee deelname aan de promotiewedstrijden op 28 april. Met dit gegeven kon coach Leukenhaus in de vierde set de reserves ook meer speelminuten geven. Helaas werden er teveel fouten gemaakt aan Skopein Wivoc zijde en aangezien Victoria niet met 4-0 wilde verliezen in eigen huis, werd deze set met 25-11 verloren.

Zaterdag 21 april wordt de laatste competitiewedstrijd gespeeld thuis in Winterswijk in de Sport en Turnhal tegen Alterno uit Apeldoorn, de nummer drie. Dit kan nog een leuk potje worden aangezien daar in Apeldoorn met 3-1 werd verloren, we hopen dat u ons weer komt aanmoedigen!

Terug

Delen