Skip to main content

Skopein Wivoc Heren Recreanten 9e van Nederland

Zaterdag 8 september werd er in Utrecht het Nederlands Recreanten Kampioenschap volleybal (NRK) gespeeld. De Heren Recreanten dinsdag van Skopein Wivoc heeft zich ook weten te kwalificeren en mocht de strijd aangaan met 10 andere heren-teams om de titel kampioen van Nederland.

Naast de 8 heren van Skopein Wivoc waren er ook supporters met hen meegereisd naar Utrecht om de heren aan te moedigen. De wedstrijden bestonden uit 2 sets van 13 minuten en de teams waren verdeeld over twee poules, met als afsluiting kruisfinales.

De eerste wedstrijd speelde Skopein Wivoc tegen TOVO uit Utrecht, ondanks goed spel en veel inzet gingen beide sets verloren. De tweede wedstrijd namen de Winterswijkers het op tegen RVN uit Nieuwegein en de derde wedstrijd was de tegenstander VC Deurne uit Deurne. Beide wedstrijden verliepen nagenoeg het zelfde: met winst in de eerste set en verlies van de tweede set. De laatste wedstrijd in de poulefase nam Skopein Wivoc het op tegen VC Olympia uit Helden, waarbij vooraf al bekend was dat er één set gewonnen moest worden om als vierde in de poule te eindigen. Tot halverwege de eerste set ging het gelijk op, maar door een sterke opslagreeks ging de aansluiting en uiteindelijk ook de set verloren. De laatste set werd er sterk begonnen door de heren van Skopein Wivoc, maar helaas had VC Olympia halverwege deze set weer een goede opslagen serie waardoor ook deze set niet gewonnen werd.

Het resultaat was dus een vijfde plaats in de poule met 2 gewonnen sets, net achter de nummer vier die 1 punt meer had door 2 gewonnen sets en 1 gelijk te spelen. Hierdoor gingen de heren uit Winterswijk spelen om de 9 en 10 plek tegen Daarlerveen. Ook deze wedstrijd werd er weer goed gespeeld en de eerste set werd met een verschil van 6 punten gewonnen. De tweede set was erg spannend en ging lang gelijk op, tot 3 minuten voor tijd. De Skopein Wivoc heren weten een kleine voorsprong te pakken en deze werd niet meer weggegeven. Met als resultaat een mooie 9e plaats op het Nederlands kampioenschap!

De Heren Recreanten van Skopein Wivoc hebben Hoodies gesponsord door het Witte Kruis en Fysiotherapie Beatrixpark en inspeelshirts gesponsord door BVH (Barry Verhoef Hoveniersbedrijf)

Na afloop van het toernooi zijn de spelers, inclusief aanhang en supporters, nog uit geweest om de geslaagde dag en de mooie 9e plek te vieren onder het genot van een hapje en een drankje.

Terug

Delen