Skip to main content

Skopein Wivoc JC1 overklast Scylla JC1

Zaterdag 6 oktober stond de tweede competitiewedstrijd tegen Scylla JC1 op het menu. Scylla had de eerste wedstrijd thuis met 4-0 gewonnen en dus maakten we ons op voor een spannende wedstrijd.

De tegenstander had slechts 6 spelers mee naar Winterswijk genomen en wist in de eerste set niet goed om te gaan met de goede servicedruk van Skopein Wivoc. Al snel werd er uitgelopen naar een riante voorsprong en de set eindigde in 25-9.

In de tweede set lukt het Scylla iets beter met de service om te gaan en kwam er meer volleybal in het spel. Aan de kant van Skopein Wivoc was het wennen aan een nieuw spelsysteem en was het lastig om de tactische ballen van de tegenstander goed te verwerken, maar tegen het eind van de set werd het niveauverschil toch snel uitgedrukt in punten: 25-18.

De tegenstander leek mentaal geknakt en hadden zoals aangegeven geen wisselmogelijkheden. Ze konden geen antwoord vinden op het verzorgde spel van Skopein Wivoc. Ook met de inpassing van een speelster uit Meisjes C1 aan de kant van Skopein Wivoc, werd er weinig fouten gemaakt. Derde set: 25-4!

Met de opdracht het eigen spel goed te blijven verzorgen werd er serieus doorgespeeld en liep het steeds beter met het spelsysteem wat tot een paar mooie aanvallen leidde. Binnen een uur was ook de vierde set gewonnen met 25-9. Kortom een snelle 4-0 overwinning met na twee wedstrijden al 5 punten voorsprong op de nummer 2 in de poule!

Zaterdag 13 oktober speelt Skopein Wivoc JC1 om 14 uur uit tegen Switch’87 JC1 in Millingen aan de Rijn.