Skip to main content

Skopein Wivoc nu ook digitaal in het nieuw

Aan het begin van dit seizoen zijn we begonnen in frisse nieuwe wedstrijdshirts. Nu was het ook echt een keer tijd om de website ook een flinke opfrisbeurt te geven.

De PR commissie heeft samen met Esselink.nu en het Bestuur hard gewerkt om een moderne 2017-waardige website neer te zetten. Want tegenwoordig bekijkt de meerderheid de site via mobiel en daar was de oude website niet erg geschikt voor. Laat staan voor tablets of andere apparaten!

Een stukje historie

In het jubileum-jaar is het altijd leuk om naar het verleden te kijken. Waar komen we vandaan en hoe ging het toen allemaal.
Zover wij kunnen herleiden stamt het ontwerp van de oude site uit… ergens tussen 2005 tot 2008!

In 2013 is de site vanuit de achterkant volledig op de schop gegaan. Hierdoor werd het veel eenvoudiger om berichten te plaatsen en wijzigingen te maken. Er is toen besloten het uiterlijk zo veel mogelijk gelijk te houden met wat er al was, maar met wat nieuwe technieken (voor die tijd…).

Iedereen heeft inmiddels een smartphone en daarmee was geen rekening gehouden in het oude ontwerp. Ook was er weinig ruimte voor bijv. foto’s en was het plaatsen van berichten niet altijd even eenvoudig. De nieuwe site is gebouwd met het doel om er op elk scherm goed uit te zien en te werken. Zeker op een smartphone, maar natuurlijk ook op een computer, laptop of tablet.

Nieuwe indeling

Naast het nieuwe ontwerp van de site, is de indeling van pagina’s en menu’s ook onder de loep genomen. Zo zijn er nu team-foto’s op de team-pagina’s te zien, als deze gemaakt zijn. Binnenkort zullen er weer nieuwe bijgemaakt worden, ivm teamwijzigingen voor de tweede helft van de competitie van de jeugd en enkele ontbrekende teams.

Zoals gezegd is het menu ook flink veranderd. Naast dat hij nu goed werkt op alle schermgroottes, is de indeling ook opnieuw gedaan en zijn enkele grote pagina’s opgesplitst.
Daarnaast willen we meer aandacht geven aan foto’s. Er zijn twee fotografen die namens de PR tijdens thuiswedstrijden en gelegenheden foto’s maken. Noëlle Wedda van de PR en Martijn Roerdink van de Recreanten Dinsdagavond. De zijn te vinden in de Foto albums onder Media.

Nog wat bedankjes zijn op z’n plaats.
R&R Digital Advertising bedankt voor het hosten van de oude site de afgelopen jaren.
Esselink.nu bedankt voor de tijd en moeite die het heeft gekost voor het ontwerpen, bouwen en hosten van de nieuwe site.
En jullie allemaal bedankt voor de opbouwende kritiek en positieve reacties!

Terug

Delen