Skip to main content

Skopein Wivoc recreanten mix 3 behalen mijlpaal!

Afgelopen dinsdag 25 oktober werd in de sporthal van Borculo de tweede ronde van de recreanten letter competitie voor mixteams gespeeld. Tijdens deze avond speelden de 4 hoogste poules een mini competitie, waarbij ieder team 3 wedstrijden speelt. Iedere wedstrijd bestond uit 2 sets van 13 minuten. Namens Skopein Wivoc speelden er 3 teams, Mix 1 en 2 kwamen uit in poule D, en Mix 3 kwam uit in poule B.

De eerste wedstrijd van Mix 3 begon om 19:30 tegen Longa’59, Deze wedstrijd begonnen we sterk en zowel de eerste als de tweede set wisten we te winnen. Een goed begin van een gezellige avond. Na een uur wachten mochten we onze tweede wedstrijd spelen tegen DIO Gelselaar. De eerste set begonnen we goed en wisten we met een mooi verschil in punten te winnen, de tweede set liep het niet en verloren we helaas.

In de laatste wedstrijd moesten we tegen Orion. Beide stonden we op 6 setpunten bij aanvang van deze wedstrijd, dus we moesten winnen om op plek 1 te kunnen eindigen. Helaas begonnen we niet sterk en al snel stonden we met 5 punten achter, gedurende de wedstrijd kwamen we langzaam terug, in de laatste minuten gaven we het echter weg waardoor we met 7 punten verschil verloren. Gelukkig begint de tweede set weer met 0-0 en deze set begonnen we goed en al snel staan we met 8 punten voor. Deze voorsprong geven we niet meer uit handen en bij het eind signaal is het verschil in punten opgelopen tot 10.

In de kantine is het dan wachten op de uitslag, eerst de uitslag van Poule D, hier bleek de strijd om plek 1 te gaan tussen Mix 1 en Mix 2. Beide teams hadden een gelijk aantal setpunten behaald. Omdat er maar 1 team kan promoveren wordt er gekeken naar het puntensaldo over de gespeelde wedstrijden (punten voor – punten tegen = puntensaldo). Mix 2 eindigde hierdoor op de eerste plek en promoveert naar poule C, Mix 1 handhaaft zich door de tweede plek in poule D. Nadat de eindstand van poule C bekend was gemaakt kwam de uitslag van poule B, ook hier hadden de nummers 1 en 2 een gelijk aantal setpunten. Op basis van het puntensaldo promoveert mix 3 naar poule A. Dit is een mijlpaal omdat mix 3 nog nooit op het hoogste niveau heeft gespeeld.