Skip to main content

Twee keer winst voor Skopein Wivoc Heren 1

Na op 9 januari al voor de beker tegen Tornax te hebben gespeeld was het nu de competitie die weer hervat werd na een kort kerstreces met een wedstrijd tegen hetzelfde Tornax.

In de bekerwedstrijd werd er na een moeizame eerste set (24-26 verlies) ruimschoots gewonnen met setstanden 25-13, 25-15 en 25-14. Vooral de middenaanval kwam toen goed door. Concurrent Gemini had eerder in de week al 3 punten laten liggen en dus was de tweede plaats inzet van deze wedstrijd.

In Ruurlo ging het ditmaal allemaal wat stroever. Tornax had zich goed ingesteld op de middenaanval door consequent met 2 blokkeerders daar tegenover te zetten. Door een matige pas aan de kant van Skopein Wivoc lukt het niet goed om een gaatje te slaan en ging het tot 20 gelijk op. Gelukkig kon door wat meer rust in het spel de grotere aanvalskracht van Skopein Wivoc benut worden en werd het 22-25.

De tweede set liet een gelijk beeld zien. Weinig grip op de aanval van Tornax, matig serveren van Skopein Wivoc. Steeds was er 1 of 2 punten verschil maar boven de 20 wel in het voordeel van Skopein Wivoc. Op 23-24 serveerde Tornax in het net. Einde set en 0-2 voor.

In de derde set werd de weerstand al wat minder resulterende in 20-25 winst voor Skopein Wivoc. Het verzet was gebroken bij Tornax. Het lukte Skopein Wivoc eindelijk het tempo wat op te schroeven door een goede passing waardoor de spelverdeler(s) goed het spel konden verdelen. Op de stand 5-20 werd de concentratie wat minder waardoor Tornax nog iets terugkwam. Maar met een fraaie 13-25 werden ondanks een mistige wedstrijd toch de 5 volle punten weer mee naar Winterswijk genomen.

Komende zaterdag speelt Skopein Wivoc Heren 1 thuis om 17.00 uur tegen het als 7e geplaatste KSH H1. Inzet opnieuw 5 punten.

Terug

Delen