Skip to main content

Volle winst voor Skopein Wivoc Dames 1

Zaterdag 23 maart stond voor Skopein Wivoc D1 de een na laatste thuiswedstrijd op het programma. Het was de wedstrijd tegen Halley D2 uit Wehl. Een leuk, jong team dat momenteel op de tiende plek in de competitie staat.

Er waren geen blessures bij de Winterswijkse dames, dus een compleet fit team. Tel daar wederom de aanwezigheid van Pien Fukkink en Anouk van Dam uit D2 bij en het team van trainer Wilhelm de Ruiter was op oorlogssterkte.

Voordat de wedstrijd echt begon, stond er iets bijzonders op het programma.
De ’topper van de week’ was namelijk niemand minder dan heren 1 speler (en het broertje van Madelon) Jart van den Berg. Hij heeft deze prijs gewonnen tijdens de door Skopein Wivoc D1 georganiseerde pubquiz. Deze quiz was ten behoeve van het KWF kankerfonds. De dames lopen mee met de SamenLoop voor HOOP en dit was één van de acties, om geld in te zamelen. Tijdens die quiz kwam Jart als meest enthousiaste speler uit de bus. En dat hij enthousiast is, heeft hij niet alleen tijdens de pubquiz laten zien, maar ook tijdens zijn ‘moment of fame’ in het veld en tijdens de wedstrijd aan de kant. Jart, wat een topper! Bedankt dat je er bij was!

De wedstrijd begon met een gelijkopgaand spel. Via een goede serve van Madelon van den Berg en Esmé Schreurs kon er eindelijk een gaatje geslagen worden. De Winterswijkse dames liepen van 4-4 uit naar 12-6. Halley probeerde deze set nog te keren door wat wissels toe te passen. Helaas voor Halley was het wederom Madelon die met een goede serve de set afmaakte. 25-12.

Set 2 bijna hetzelfde als set 1. Het ging gelijk op, maar rond de 4-4 kon de ploeg van trainer Wilhelm de Ruiter weer een gaatje slaan.
Na een klein dipje van Lotte Schonewille, herpakte ze zich en sloeg een prachtig mooie ‘fireball’. Wat een sfeer was er.
Ook nu maakte vooral de serve het verschil. 25-16.

Een derde set beginnen met een 2-0 voorsprong zorgt altijd voor wat spanning. De eerste punten waren dan ook voor Halley. Wat onrust en wat kleine foutjes slopen er in. Daarna kwam Lotte aan serve en maakte een aantal mooie punten. In deze set waren erg veel mooie dingen te zien. Van de welbekende ‘Mirjam-bal’ tot het plaatsen in de hoeken, de lobjes over het blok en de keiharde ‘fireballs’.
Daarnaast pakte onze libero, Lieke Beusink, ook 2 puntjes mee. Tweemaal was haar pass over het net en viel gewoon bij Halley op de grond. Zo kun je dus ook scoren! Skopein Wivoc D1 sloot deze set af met 25-15.

Ook deze set kon Skopein Wivoc D1, op de stand van 4-4 een gat slaan. Via 8-4 en 13-6 begon men steeds meer uit te lopen. Wissels en time-outs aan de kant van Halley waren nodig om het tij te keren. Halley kwam sterk terug. Ze lieten combinaties zien waar de Winterswijkse dames helaas geen antwoord op hadden.
De pass vanuit de serve kwam niet goed bij spelverdeelster Marijn Ros. De aanval verliep daardoor moeizaam en er werd niet voldoende gescoord. Halley kwam terug tot een stand van 23-21. Madelon wist wat haar te doen stond op een stand van 23-21. Gewoon goed serveren. En dat lukte. Via 24-22 mocht het team van Wilhelm de Ruiter, het winnende punt maken!

Al met al een prima wedstrijd waarin Skopein Wivoc D1 kon laten zien, waar hun kracht ligt. Een sterke pass, de harde aanval in combinatie met slim gespeelde ballen en vooral het “sfeer maken”, is waar zij goed in zijn.

4-0 gewonnen, 5 punten erbij!!

Terug

Delen