Skip to main content

We gaan weer de zaal in tenminste….

Na een zeer succesvol verlopen beachseizoen, gemiddeld 240 leden en niet leden per week op de beachvelden en wereldtopper Christiaan Varenhorst als gasttrainer voor de 40 jeugdleden, gaan de volleyballers van Skopein Wivoc weer de zaal in voor de eerste competitiewedstrijden tenminste als het coronavirus geen roet in het eten gooit. Met deze mogelijkheid zal voorlopig nog iedere week rekening mee moeten worden gehouden.

Alle teams zijn vanaf 18 augustus weer in training onder een niet alledaagse situatie. De velden worden in de sport- en turnhal middels de scheidingswanden van elkaar gescheiden, een corona coördinator zorgt voor het betreden en verlaten van de hal, ballen worden na elke training gedesinfecteerd en de stoeltjes op de tribune zijn afgeplakt volgens de protocollen. Ook het sociale moment na het sporten is niet mogelijk omdat de gemeente nog geen nieuwe uitbater heeft voor de kantine. Dit laatste is iets wat de zaalsportverenigingen een heel kwalijke zaak vinden. Maar we zullen er mee moeten leren omgaan.

Donderdag a.s. vertrekken de dames van de teruggekeerde trainer René Klaver naar Terborg om daar de strijd aan te binden met een oude bekende Vollverijs. Beide teams hebben elkaar de laatste jaren al regelmatig ontmoet. Een goede start voor de dames is natuurlijk van harte welkom en geeft vertrouwen voor de toekomst. Bekend is ook dat uitwedstrijden door de week net even iets anders zijn dan de vertrouwde zaterdagmiddag wedstrijden.

Het eerste herenteam speelt zaterdag in Borne. Ook hier staat een oude bekende aan de andere kant van het net namelijk Apollo 8. John ter Morsche heeft de naar de dames vertrokken René Klaver vervangen. Hij kan terugkijken op een goede voorbereiding liet hij weten ondanks alle beperkingen waarmee alle sporters te maken hebben.

Ook de meeste overige teams gaan weer het veld in voor hun wedstrijden. Bij iedereen bemerk je toch een andere vorm van spanning nu de competitie weer van start gaat. Hopelijk kunnen we dit snel achter ons laten.

Terug

Delen