Skip to main content

Wedstrijdverslag Skopein Wivoc Dames 1 & Heren 1

Wedstrijdverslag Skopein Wivoc Dames 1:

Na de mooie overwinning van vorige week moesten de dames van Skopein Wivoc Dames 1 zaterdag 9 december richting Vorden. De dames waren gebrand om punten te pakken. Het liep helaas anders.
De 1e en 2e set verliepen heel matig. De verdediging was redelijk, maar er werd weinig gescoord. Met vlagen werden er mooie rally’s gespeeld. Na 2 sets, twee nul achterstand. (25-17 / 25-20)
Gelukkig liet Skopein Wivoc Dames 1 de moed niet zakken. Een wedstrijd van 5 sets zijn er al vaker gespeeld, dus daar ging men voor!
Eindelijk kregen ze in de 3e set het goede gevoel weer te pakken, de ballen werden goed verdeeld over de aanvallers en de dames wisten de punten weer binnen te slepen. 25-18 gewonnen! Nu vasthouden! Helaas stonden ze de 4e set alweer snel op een flinke achterstand. Op cruciale momenten te veel fouten. Na 2 time-outs, 2 wissels en een goede servicebeurt van Marion Schigt begon het eindelijk weer te lopen. Een achterstand van 22-14 werd omgezet naar 22-22.
Toch een 5e set?
Het mocht niet zo zijn, bij 25-27 liepen ze verslagen het veld af, 3-1 verloren.

Wedstrijdverstlag Skopein Wivoc Heren 1:

De heren van Skopein Wivoc H1 hebben goede zaken gedaan in de promotieklasse. Door een overtuigende 4-0 overwinning en door puntverlies van 2 concurrenten, doen ze echt mee in de top 3.
Ondanks de gladheid en sneeuw, maar met warme chocolademelk achter de kiezen, reisden de mannen van Skopein Wivoc H1 af naar Warnsveld voor hun achtste competitieduel tegen WSV H1. Na een indrukwekkende warming up van de tegenstander en een goede start van WSV duurde het tot de 20 punten voordat Wivoc wat grip kregen op de strakke service van WSV. Door zelf de servicedruk en het tempo op te voeren en de fouten te reduceren werd de eerste set met 22-25 gewonnen.
In de tweede set werd het ingezette niveau vastgehouden wat resulteerde in een eenvoudige 16-25. Nu was het zaak om in de beruchte 3e set niet te verslappen. Tot het eind bleef het gelijk opgaan en uiteindelijk gaf de aanvalskracht en lengte de doorslag en werd er met 23-25 gewonnen. Met een aantal omzettingen in de vierde set en door goed aanvalswerk van middenaanvaller Jesse Linneweever bleef het tot aan 15-15 gelijk opgaan. Het was weer even zoeken naar de juiste chemie, maar met goede servicedruk werd WSV toch overtuigend gepasseerd en stond het binnen de kortste keren 19-25. De 5 punten konden weer mee naar Winterswijk. Later op de dag bleken de concurrenten wel punten te hebben gemorst en staat Skopein Wivoc op verliespunten gedeeld 2e, slechts 1 punt achter koploper Gemini. Op 16 december staat de laatste competitiewedstrijd van dit jaar op de kalender. Om 17.00 uur in de Sport en Turnhal komt het op de 6e plaats staande Victoria uit Didam op bezoek.