Skip to main content

Wereldtopper beachvolleybal te gast

Gisteravond was wereldtopper Christiaan Varenhorst te gast op onze beachvelden om een clinic te geven. Helaas moest Stefan Bouwman verstek laten gaan. Voor die tijd hadden al ca. 40 jeugdspelers (ABC-jeugd) zich gemeld en daarbij ook de nodige ouders en andere belangstellenden. Zij waren getuige van het afscheid wat werd genomen van ex-wethouder voor sport Wim Aalderink.

Namens de gezamenlijke sportverenigingen (commissie sport/ sportraad) bedankte onze voorzitter Wim voor zijn inzet en passie gedurende zijn zittingsperiode. Als dank ontving Wim een mooie mand met lokale producten, waardebonnen en uiteraard een boeket bloemen. Ook ambtenaar voor de sport, Susan de Jong, mocht een mooi boeket bloemen in ontvangst nemen als waardering voor haar inzet achter de schermen. Rond de klok van 19.00 kwam Christiaan ontspannen aanlopen. Zijn eerste opmerkingen was meteen raak “Ik ben alleen maar met de energie voor 2”. Dat hebben de deelnemers ondervonden.

Christiaan is natuurlijk een imposante verschijning met zijn lengte van 2 meter 12 cm. Samen met Roel, Eva, Ramon en Vincent ging hij aan de slag, startend met een simpel lijkende warming-up waarin Roel vooropging. Aansluitend werden verschillende elementen van het beachvolleybal beoefend in eenvoudige maar leuke gevarieerde oefeningen. De ene fanatieker dan de andere, maar iedereen met erg veel plezier. We mogen best trots op onze jeugd zijn.

Aan het eind van de clinic was er een shirt met handtekening te winnen. De bedoeling was om de bal vanaf de achterlijn zo dicht mogelijk bij of op de achterlijn aan de andere kant te rollen/gooien. Lotte Gebbink was hier de gelukkige winnares. Zij legde de bal precies midden op de achterlijn, over een afstand van 16 meter. Nadat de groepsfoto was gemaakt, en vele jeugdleden nog individueel met Christiaan op de foto gingen, zat de clinic erop. Ondanks het feit dat onze gast nog terug moest naar Den Haag had hij alle tijd om zijn ervaringen te delen met de nog aanwezigen. Om 21.45 uur verliet hij de kantine en ging huiswaarts voorzien van een mooie traditionele Skopein Wivoc handdoek en uiteraard ook enkele lokale producten.

Christiaan bedankt dat jij naar Winterswijk wilde komen, trainers, jeugdcommissie en overige vrijwilligers bedankt dat wij opnieuw op jullie hulp konden rekenen.

DSC_5209
Beachvolleyballclinic Wivoc

De beachvolleybalclinic van Volleybalvereniging Skopein Wivoc op donderdag 9 juli vond in de stromende regen plaats, maar ging wel door. De clinic was voor de Winterswijkse sportverenigingen tevens een gelegenheid om afscheid te nemen van oud-wethouder Wim Aalderink, tot drie maanden geleden het collegelid in Winterswijk dat ook de sport in zijn portefeuille had en van wie alom bekend is dat hij de sport een zeer warm hart toedraagt.En één van de deelnemers aan de clinic was Christiaan Varenhorst. Na afloop hadden we een gesprek met hem.

Geplaatst door RTV Slingeland op Vrijdag 10 juli 2020
Terug

Delen