Skip to main content

Wisselvallige wedstrijd voor Skopein Wivoc dames 1 tegen Twente ’05

12 oktober, de tweede thuiswedstrijd van het seizoen werd in Winterswijk gespeeld tegen het eerste damesteam van Twente ’05 uit Enschede. Een onbekende voor de speelsters van Skopein Wivoc D1. De Winterswijkse dames hadden een leuke “topper van de week”: Jikke Verhoef. Super dat je erbij was! En wat deed je het goed!

Skopein Wivoc D1 moest het doen zonder de geblesseerde Mirte Leukenhaus en eigenlijk ook zonder Maud van Koot, die afgelopen wedstrijd haar laatste wedstrijd van dit seizoen gespeeld zou hebben, ivm haar zwangerschap. Echter door omstandigheden, was al snel een outfit voor haar geregeld en stond ze toch weer paraat om bij nood ingezet te kunnen worden. Onder het mom van “als het echt moet, wil ik mijn spul wel aantrekken”, was Maud al naar de kleedkamer vertrokken. Fantastisch! Ook Pien Fukkink en Iris Immink, de jonge meiden uit dames 2 waren zo goed om het team te komen versterken. Bedankt meiden!

Twente ’05 bleek een jeugdig team, met leuke kwaliteiten. Zo kregen de dames van Skopein Wivoc het in de eerste set meteen moeilijk met de goede service van de andere kant. Hun eigen serve daarentegen liet te wensen over. Zo werd de eerste set dan ook verloren met 23-25.

Set twee, dit moest uiteraard beter. Er werden wat wisselingen gedaan in de opstelling, om wat meer rust en duidelijkheid te creëren. Na hard werken stond er aan het eind van deze set 25-22 op het bord in het voordeel van de Winterswijkse ploeg. 1-1, dat was mooi!

Op naar de derde set. Om de één of andere reden liep dit als een trein. Er werd begonnen met een goede serve serie en die trend werd doorgezet. Naast de goede serve, liep alles beter. Maar dan ook écht alles! De dames van Skopein Wivoc lieten geen spaan heel van de tegenstander en hielden ze zelfs onder de 15 punten. BAM, 25-10 was de eindstand. Ondanks dat de meiden een beetje te langzaam het veld in liepen, na een time-out, met een gele kaart als gevolg, voelde dit wel lekker en smaakte dit naar meer. Echter maakten de meiden van trainer Wilhelm de Ruiter het zichzelf niet makkelijk en keken zelfs tegen een achterstand aan in deze laatste set. Het werd door eigen foutjes véél te spannend. Milou van Dam viel, met een blessure aan haar enkel, ook nog uit. Maar goed dat Maud van Koot nog haar tenue bij elkaar had gevist. Ondanks dit alles, des te knapper, werd een grote achterstand (19-23) toch omgebogen naar een overwinning met 25-23.

Vier van de vijf punten bleven zo in Winterswijk.

Na afloop van de wedstrijd kreeg Jikke, als “topper van de week” een klein volleybalboekje aangeboden, geschreven door trainer Wilhelm de Ruiter, met alle namen van de speelsters en begeleiding erin.Tot slot was het de dag van de scheidsrechter en wat een dag!! We bedanken hierbij graag alle scheidsrechters, zonder hen is het niet mogelijk wedstrijden te spelen. Tijdens de wedstrijd was er, naast de trouwe supporters van Wivoc, ook een cameraploeg van TV Slingeland aanwezig. Wat een eer! Allen wederom bedankt en Skopein Wivoc D1 hoopt jullie wederom terug te zien bij onze aanstaande wedstrijd. Dat is de bekerwedstrijd in Vorden op 24 oktober. De volgende competitie wedstrijd zal de zaterdag 26 oktober zijn in Winterswijk.