Skip to main content

Wivoc heren recreanten terug naar de hoogste poule

Afgelopen donderdag was alweer de laatste speelronde van de lettercompetitie voor de heren recreanten van de dinsdagavond. Deze ronde spelen we in poule B en het doel voor de avond was dan ook duidelijk, veel lol hebben, goed spelen en weer promoveren naar de hoogste poule. In poule B spelen 3 teams (in plaats van 4) en daarom speel je tegen ieder team 2x 2 sets (i.p.v. 1x 2 sets)

De eerste wedstrijd spelen we tegen SSS Irene H1. We beginnen deze set goed en bouwen al snel een voorsprong van 8 punten op, en gedurende de set bouwen we de voorsprong verder uit tot een overwinning met 26-9. In de tweede set proberen we een iets andere opstelling, en daardoor beginnen we minder goed. Tot een stand van 10 – 10 gaat het gelijk op. Daarna beginnen we beter te spelen en halen we de set uiteindelijk binnen met 21-14.

Na een half uurtje rust spelen we tegen Avanti H2. De rust heeft ons geen goed gedaan en we geven veel punten weg. Halverwege de speeltijd staan we 6 punten achter, maar we weten ons te herpakken. Langzaam lopen we in en met een mooie opslag reeks aan het eind van de speeltijd halen we de set binnen met 18-14. En dan in de tweede set doorpakken. Door wederom een mooie serie opslagen komen we voor te staan met 7-0 en alles lijkt goed te gaan. Helaas voor ons komt Avanti gelijk met een mooie serie opslagen waardoor we op een gelijke stand van 7-7 uitkomen. De rest van de set gaat gelijk op en eindigt in een 16 – 16 gelijk spel.

Zonder rust gaan we gaan we door voor de volgende 2 sets tegen SSS Irene. De eerste set loopt net iets minder goed, en SSS Irene maakt het ons moeilijk. De set eindigt uiteindelijk in een 14-16 verlies. De tweede set zijn we weer scherp en alert en pakken we een veilige voorsprong die we uit weten te bouwen tot een mooie 20-12 overwinning.

Na deze wedstrijd hebben we weer een half uurtje rust, en dan beginnen we aan onze laatste twee sets van de avond. Het doel nog twee sets lekker spelen en minimaal 1 puntje halen zodat we zeker zijn van de eerste plek. Dit lijkt zonder problemen te lukken want iedereen is scherp en alles wil lukken, mooie opslagen, goed positie spel en goed geplaatste aanvallen zorgen voor een 28-8 overwinning. Ook de laatste set laten we ons van een goede kant zien en die winnen we met 20-12.

Bij de prijsuitreiking in de kantine is het voor ons dan ook geen verassing dat we eerste zijn geworden, en volgend seizoen weer in de A uit mogen komen. Het is tijdens deze avond nog niet duidelijk of onze resultaten van het hele seizoen voldoende zijn om onze titel op het regiokampioenschap in Terborg te verdedigen.