Skip to main content

Zwaar bevochten overwinning voor Skopein Wivoc D1

Zaterdag 9 november stond er een vroege wedstrijd op de planning van Skopein Wivoc D1. Om 11:30 uur stond iedereen klaar bij de Harmonie in Winterswijk om te gaan knallen tegen Rebelle D2 uit Dieren. Helaas moesten de Winterswijkse dames deze wedstrijd libero Lieke Beusink missen. Mirte Leukenhaus was na een blessure aan haar vinger weer inzetbaar. Zij speelde deze wedstrijd als libero.

De eerste set begon Skopein Wivoc D1 voortvarend en nam een ruime voorsprong. Echter door een goede serve van de Rebelle D2 was het halverwege de set weer gelijk. Daarna bleef het ontzettend spannend en won uiteindelijk Skopein Wivoc D1 met 27-29.

In de tweede set had Skopein Wivoc D1 het lastig met het spel van de tegenstander. Ook in deze set bleef het gelijk opgaan tot 16-16, daarna liet Rebelle D2 het betere spel zien en wonnen zij deze set met 25-19.
Aan het begin van de derde set waren de dames van trainer Wilhelm de Ruiter direct bij de les. Met een extra dosis enthousiasme en concentratie begon het spel te lopen. De passes waren goed, waardoor de spelverdeelster alle aanvallers goed kon bedienen. De punten werden in rap tempo gemaakt. De set werd met 12-25 winnend afgesloten!

De vierde set begon moeizaam. Nadat het lang gelijk opging tot 16-16, trok Skopein Wivoc D1 aan het langste eind. Zo wonnen de Winterswijkse dames de set met 22-25.

De dames van Skopein Wivoc D1 nemen 4 punten mee naar Winterswijk en staan daarmee na 6 gespeelde wedstrijden op een gedeelde 1e plaats samen met WSV uit Warnsveld. Volgende week treffen beide koplopers elkaar in Winterswijk. Tot dan?