Skip to main content

Skopein Wivoc Heren 1 pakt Vips nu wel

Skopein Wivoc Heren 1 mocht het op 18 januari, in de voor hen, eerste wedstrijd van het jaar weer thuis opnemen tegen de Vips uit Enschede. De vorige keer dat zij op bezoek kwamen was in een bekerwedstrijd waarbij de Skopein Wivoc weinig kans kreeg. Tijd voor verbetering dus en dat was ook de doelstelling, lekker volleyballen.

Jurre was Mini van de week en mocht, na meegedaan te hebben met inslaan, de eerste bal serveren. Het werd meteen een spannende rally, dat beloofde wat!

De eerste set begonnen de Winterswijkers aardig aan de wedstrijd, maar wel steeds iets op achterstand. Deze achterstand werd in het midden van de set een flink gaat van 14-21. Dat werd aan het einde wel weer wat ingelopen, maar dit was te laat om nog een verschil te maken. 19-25.

De tweede set begon Skopein Wivoc scherper en ging het spel gelijk op. Via 6-4 werd het 6-10, 10-14,19-15 en tenslotte 23-23, maar deze set werd na hard werken met 25-23 winst afgesloten door Skopein Wivoc. Eerste punt binnen!

De derde set ging het nagenoeg het zelfde. Via 8-8 werd het 16-14 en 20-18 en 25-22. Ook het tweede punt met hard werken binnengesleept.

Set vier was net als de eerste set. Net iedere keer iets te kort en liep Skopein Wivoc altijd een of twee punten achter. Tot het op 23-23 gelijk werd en service voor de Winterswijkers. Helaas ging dit fout, waardoor uiteindelijk de setwinst naar de mannen uit Enschede ging met 23-25.

In de vijfde set begon Skopein Wivoc met een andere opstelling om winst te forceren. Na een wat stroef begin kwam de stand weer 7-7 gelijk. Daarna liepen de Vips weer wat uit, waarna het weer gelijk kwam op 12-12. Deze keer wist Skopein Wivoc wel de winst te pakken door goed te serveren. De stand werd uiteindelijk 15-12. Derde punt binnen en de wedstrijd gewonnen.

Terug

Delen